[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

Takleh jadik nih. Sume orang dok post kat blog masing2 pasal thn baru. Aku tak tulih pape agi pasal new year ni. Diorang ada yang siap tulis azam, impian & bla bla bla. Fuh~ Tercabar sungguh rasanya.

Tiap2 tahun asyik azam yg sama je.. nak jadi rajin, nak jadi baik, nak jadi comel, nak jadi bos & semua2 yg sewaktu dengannya ah. Aku penah gak berazam nak jadi rajin ni (masa aku 10 tahun), tapi azam tak azam sama je slim aku terhadap kerajinan nih.

Oklah,
Angan2 aku untuk tahun baru?
err....

arrr...
mmmmm...
Ha!
Yg plg aku nak,
Cari pengalaman & kenangan banyak2 kat SMAP sbb 2010 thn last aku kat penjara homework tu! yeehaaa~

Pastu ape ekk?
Hmmmm

Aku target nak kumpul duit RM100+.. Tapi aku tak tau untuk apa aku kumpul ni. huh~

Then, aku nak jadi 'wall' yg mantap dlm team handball aku. insyaAllah..

Dah la. 3 sudah cukup. Tak nak buat harapan menggunung sangat. Nanti meletup aku gak yg hangus.

Eh2
Jap2
Nak buat pengakuan
Sebenarnya dari mula aku taip post kali ni, aku dok terfikir gak. Nak jadi rajin ke tak ah? Ke baik malas je? Terngiang-ngiang kat telinga aku pasal nasihat akak ngan abang aku supaya belajar je tyme sekolah lagi ni.
Fikir punya la fikir, walaupun aku rasa macam tak yakin je nak cakap, akhirnya aku buat keputusan untuk tambah satu lagi angan2 aku iaitu mewujudkan my own world record dgn menjadi rajin semaxima yg mungkin, yg tak pernah aku buat dlm hidup aku.. hehe (takut tak?)

Aku harap
angan2 aku nih jadi kenyataan
Sape2 yg baca ni kalau tgk aku macam hampir2 nak melanggar angan2 aku tu, cpt2 r bgnkn aku dari mimpi eh!

*bila la aku nak berazam supaya start makan sayur dgn rakus, tanpa rasa was2 terhadap kelazatannya!*

On9 tido on9 tido, dah tahun 2010. Sekejap betul masa berlalu, itu le yg selalu org dok kata. Smlm baru aku sedar yg tahun depan aku SPM rupanya, nasib baik r ayah aku ingatkan. SPM. Sijil Pelajaran Malaysia. Tapi yg aku selalu praktikkan, Sentiasa Pejam Mata. Hati aku ni hari2 bertanya kat tuan dia, bila la nak jadi rajin ni. Kadang2 aku tergugat gak bila tgk roommate aku hari2 study, esp makhluk yg bernama Siti Nur Aisyah Mohd Nor. Tapi tergugat aku takde la teruk tahap dewa macam Hanan tergugat tgk berat badan aku. hehe

Malam tadi aku pergi driving range ngan bapak, kena berlatih sebab lagi 2 hari aku kena teman ayah aku main golf ngan kengkawan dia kat PD Golf Club. Rasa cam cuak pun ada, tapi nasib baik r aku pernah jumpa kawan bapakku tu. So rasa mcm dh biasa la jugak.
Semalam pun, ada orang tanya aku, apa kejadah driving range tuh? Meh sini aku nak perkenalkan.

Haa. Gambar kat atas tu la driving range namanya. Kat sini la orang berlatih nak kawal bola golf tu supaya pergi straight je, tak melencong ke mana2. Alah, senang cite kalau korang nak tau yg mana satu driving range tu, korang tgk je kat mana yg ada karpet rumput yg palsu, itula driving range namanya.

Malam tadi aku pergi tu yg kat Kinrara Golf Club. Aku rasa makin best plak main golf ni sebab malam tadi aku improve skit, baru tau taktik baru la katakan..
Semalam pun ada orang kata main golf ni tah pape tah, pukul2 bola pastu naik kereta pergi kejar bola tu. (agak2 aku terasa tak bila dia tanya camtu? huhu~)
Takpe2, itu pandangan orang, so kita takleh la nak kata pape. Mana leh bangkang pendapat org 100%, ye dakk?
Tapi pape pun, belum cuba, belum tahu.
Seriously, golf memang memenatkan.

Aku nak selitkan beberapa gambar aku pergi main golf, sblm gambar tu ghaib

Dua2 gambar kat atas ni masa aku kat Danau UKM


Yang ni plak masa aku pergi main kat Seri Menanti

*esok mlm kena gi driving range agi..*

Aku baru je abes sign up kat gengblogger. Laman web ni aku dapat dari blog Azuan (kalau tak silap aku ni la nama dia). Kalau tak silap aku gak, dia ni salah seorang pelajar UKM, ambik course apa tah. Banyak sangat benda yang aku baca kat blog dia sampai lupa dah dia amik course apa, tapi dia asyik cakap psl geologi je. Itula kot kerjanya. hehe~ Kalau salah jgn marah ekk

Cakap psl gengblogger ni, aku sebenarnya tak tau pon apa tujuan aku masuk sini. Bila tengok rasa cam best je. So, aku join je laa. Kat situ ramai gila blogger2 seluruh Malaysia berhimpun. Seronok gak ada geng ramai2 ni. Aku rasa tak ramai budak skolah menengah yg join website ni. Kat situ boleh gak share serba sedikit maklumat & informasi terkini pasal blog ni. Cara nak tarik org baca blog pon ada. Kepada mana2 blogger yang belum join, silakanlah dengan segala hormatnya.

*tgh fikir masa yg sesuai utk ping blogku*

Semalam aku 'blogwalking'. Boleh tahan la juga seronoknya. Best! Especially bila baca blog budak2 U. Sambil2 tu, aku ada la belajar benda2 baru. Senang cerita, aku rasa mcm nak explore dunia blog ni dengan lebih jauh. hehe

Hasil drpd blogwalking tu, akhirnya aku buat keputusan untuk tuka layout blog aku. Sekali-sekala tukar selera apa salahnya. Mslhnya skarang tgh kesuntukan masa.So, ni akan datang punya cerita la. Nanti2 la aku fikir.

Kalau diikutkan plan aku dengan Fatin, kitorang ingat nak tahan diri drpd buka farmville selama 4hari. Malangnya, planning tu hanya bertahan selama 2hari shj. Takpelah, yang penting ada la jugak yang jadinya.

Farm aku kat facebook pun dh expand dah. Seronok~ Dah ramai sangat dah kerbau lembu ngan adik-beradik diorang kat farm aku tu.

Fatin pula dah cuba jinakkan diri dengan Photoshop. Ceh, mentang-mentang la dia ada yang portable punya kat laptop dia. Hu~ bila la turn aku pulak nak guna photoshop ni. Tapi, memang aku agak kagum r dengan hasil usaha dia menggodak2 photoshop.

Walaupun simple je hasilnya, tapi kira bagus r untuk seseorang yang baru menceburkan diri dalam dunia photoshop ni.
Hasil tersebut boleh dilihat di sini

Sampai sekarang aku masih berfikir tentang homework ni. Bila agaknya nak siap eh?

*Aku tengah penat ni sebenarnya*

Apabila bangun dari tidur, anda..
>>solat subuh (alhamdulillah),pastu trus bukak ym, basuh pinggan, ps2 siap2 nk g shopping ngn mak, balik umah, bukak kom balik, trus blogging

Perkara pertama yg dicari...
>>tandas r..nk amik wudhu'


Perkara yg tidak prnah membosankan anda...
>>nangis kat Dia
>>addmaths
>>komputer, internet
>>kamera
>>lagu indon
>>game
(kebanyakannya benda lagha.. astaghfirullah)


4 hari lepas, anda...
>>lupa ahhhh... yg pnting on9 msti ada r...

Perkara yg tidak berapa nak suka...
>>patah semangat
>>kena marah
>>rush (lgi2 kalo tyme berpeluh)
>>membaca
>>brg ilang

Tengah fikir pasal...

>>bila la nak abes 4 hari nih? (nak bukak farmville)
>>bm (walaupn malas nk buat)
>>asal la xjmpe agi pendrive nih
>>nak jadi apa nnt besa
>>nape cikgu bm thn dpn bkn cikgu amnah

2 perkara yg orang tak tahu ...
>>tak penah sehari aku xtakut dlm seumur hidup aku nih..
>>mimpi aku mlm tdi

sedih apabila...
>>rasa jauh drpd Dia
>>brg2 kesayangn aku ilang (nak pendrive!!)
>>bodek xjadi
>>kena marah lagi

ingin belajar...
>>photoshop
>>teknologi
>>bodek org

destinasi pilihan...
>>dunia: xske brjalan ah..dok umah agi bes
>>akhirat: syurga of coz

kalau boleh...
>>nak mati dlm iman
>>nak Allah ampunkan dosa
>>nak ulang balik masa dulu (itule manusia, slalu nyesal)
>>nak ext HD ngn kamera sndiri

warna baju skarang...
>>baju form wrne biru tuh.. aku xde baju daa skang

sikit gile soklan nih.. aku je yg jwb lebih2.. hehe~
kalo aku tag hanan, sah die malas nk jawab..jwb gak! hehe
aku tag blog phoenix0610 ah..
spe2 nk jwb, silakan le dgn sgala hormatnya

Ngantok.. penat.. sume ade..
Baru balik dari Ulu Bendul la.. sronok.. mndi kat air terjun.. dh lme gile x gi menyelam owh..
Tanak ckp byk, sbb yg pnting bleh rse kesejukan air yg trlmpau tuh.. (dh la bru lps tgk citer Titanic smlm)
Mula2 mse smpai tu, ttbe hujan turun.. berkat kesabaran kitorang sume menunggu, akhirnye hujan berenti gak... skjp je ujan turun..alhamdulillah.. (kalo ikutkn hati ayahku, dh lme die nk balik)

Tgk pintu gerbang pn bleh thn r.. cume ade r gak prasaan takot nk masok tuh.. tpi serious, tmpt ni dh mcm tmpt pmbuangan sampah.. merata-rata ada plastik, pampers, cawan, gelas, pinggan, mangkuk, ayun dan segala maknenek korang leh jmpe kat sini.. seb bek la air die jernih la jugak.. msih layak dipanggil air..

Aku ngn abgku, sampai2 je trus kitorang mkn.. xtahan dgn godaan nasik beriani spesel drpd bapak & makku.. bknnye ape, sian perut slim kitorang nih dok bergendang je dlm kete.. kalah percussion smap.. jgn biarkan perut anda menderita! igt tuh..


Budak2 pompuan nih trus terjun dlm 'kolam' ni sebaik sje kami menjejakkn kaki ke sini..

adekku posing gaya 'model' (bajet je)

ayah join the club.. adah dh stat sjuk dh tu..

ni mcm cover movie harry potter je.. cume spek diorang lain ah..


pabila akak membuli adek.. (dua2 tu bkn aku, hanya baju aku je)

adah blagak aksi danial beego (budak ni mmg ske bajet ar).. akakku plak masih sibuk membuli adek sorang lgi tuh..


pegi la naik nun adah.. xyah nk blagak mcm hero daa.. thn sjuk r tuh kununnye..


CANONBALL is coming! (nmpknye mmg trbukti beliau dpt energy yg cukup drpd nasik beriani)


sejuk smpai terapung atas air.. org dh kate suh naik,, degil btul la minah kecik nih


[no komen]

kak ngn dilah brgmbr.. (dh nk balik dh)


dilah cover macho (bru lps trgelincir sbb pijak batu licin) -wat malu plkn je


Ya Allah! Family spe r nih.. (anak bapak sme je..hehe) [kak & abe bajet muke ikan keli cute]


ttbe dak kcik ni merajuk plak..


beli aiskrim dulu sblm salin baju..

adah bersama payung pati ikan beliau..


brgmbr di taman rempah ratus (unik ah nmenye) -bru lps salin baju

stakat tu je la gmba yg aku bleh tunjuk.. gamba aku? ohho, aku ni photographer family aku (cewahh), so gmba sndiri xde la.. sori la ye.. aku tau mmg korang mengidam nk tgk gmba aku, tpi inilah hakikatnye.. mse nk balik tuh, byk la plak mslhnye.. ade org g parking kat blkg kete kitorang ah, sekat jln kitorang nk balik plak.. huh~ saba je laa.. mse balik tu mmg jam r kat seremban.. pastu, kitorang g hantar kakakku balik ke KMNS.. akhirnye, kitorang smpai gak kat umah pada pukul 10 lebih..

*umah aku tgh sunyi=kakak ngn abg dh balik matriks ngn kolej*

tah.
aku xtau.
aku rse sunyi.
sunyi sgt2..
sunyi drpd kasih sayang Dia..

sedih...
rse mcm makin jauh dri Dia...
tu laa..
banyak buat dosa..

aku btol2 rindu Dia..

tu la aku
suka menyesal
masa buat tanak pk
ckp je lebih, buatnye tanak.

trsentuh plak hati yg itam nih bile dgr lirik lagu in-team;
Semakin jauh ku dari-Mu
Semakin dekat pula Kau menghampiri daku
Oh, Tuhan Yang Maha Pengasih
Siapalah diriku di pandangan-Mu

Semakin cuba ku dekati
Semakin kuat pula Kau mendugai aku
Oh, Tuhan Yang Maha Sempurna
Kerdilnya diriku di hadapan-Mu

tajuk lagu ni: Damba Kasih

tepat betul lirik nih..
makin jauh aku dari Dia, makin dekat Dia dtg...
bila aku btol2 igt kat Dia, Dia bg dugaan yg mkin hebat..
aku harap aku xputus asa je dgn rahmat ngn dugaan yg Dia bgi..

skarang rse lain skit kalo aku ade mslh..
kalo dlu, aku dpt rse yg Dia dekaaat sgt2 ngn aku..
tpi skrg, aku rse sunyiiiii je hati nih..
rse mcm Dia marah kat aku je..

mmg btol lah kate ustaz farid ravi smlm,
kalo kita igt Allah mse kite susah, Allah akan igt kita tyme kite senang..
kalo kite igt Allah mse kite senang pulak, Allah akan igt kite tyme kite susah..

mybe ni lah pngajaran utk aku..
supaya jgn sesekali lupa Dia..

YA ALLAH!!
ampunkan aku................

apa nk jadi..
aku makin terok..

malas

malas

malas

dan malas

malas berfikir
malas nk idup
malas nk jadi baik
malas nk jadi jahat
malas nk layan org

tpi...
Allah nk aku blaja..
smlm bru aku kenal hati abg aku yg umurnye 20 thn tu..
smlm bru aku tau abg aku pk jugak psl mse dpan nih..
slame ni aku x pndg pn hati die yg slalu berfikir tuh..

aku malas nk cite ape yg kitorang borakkn smlm, (MALAS LAGI)
tpi aku plg ingat pesan die yg satu nih...

"Buat kerja yg sesuai ngn umur ko.. skrg mse ko blaja, ko blaja je laa. tpi ko kne r gak pk ape yg ko nk jdi lg 10 thn.. ckp pandai, buat tanak.. ape r.. ko igt satu je, Allah ni nk kite tgk, fikir, bru Dia bg dugaan tu kat kita.. kalo Dia xbuat cm2 pon, Dia akan bg trus dugaan tu kat kita, bru kite fikir.. dalam masa yg sme, org laen akan amik pengajaran drpd kita.."

kalo aku ckp cmni, aku rse cam x jelas kot.. tpi xpe, asalkan aku tau ape yg abg aku ckp.. & aku harap aku akan igt smpai bile2..

lepas je sesi 'borak2' tu, aku trus fikir..
fikir...
fikir...
dan fikir...

tpi hampeh
satu pn aku xtau ape yg aku pk

kpale aku brat ah..
otak aku tepu.. penuh dengan penyesalan.
aku tensen, tpi aku xleh lepaskn tensen tu..
nape dia tanak kluar??!!
ntah la..
aku pn xtau...........................................................

pleasseeeee.... i need someone...... pleaseee....

*don't hurt yourself by loving me.. just leave me alone if you don't want to feel like this or you will suffer*

am: annur spells vanished~ yuhuuu!!
kaban: at last...
izzat: yes! annur dh siap! akhirnye bebas gak!
fatin: yay! pasni leh cuti btol2! (walaupon ade hw sbnrnye)
cupin: alhamdulillah...

ASLAH: nk pendrive.......................................................................

ye, mmg annur dh siap.. mmg bes, mmg sronok, mmg lega.. tpi aku rindu gile kat pendrive aku! cmne la leh ilang nih... dh la pendrive tu 4gb full! sume gmba ade dlm tu! sdeh gile nk mati ooo... pendrive tu dikategorikn sbg slh satu brg kesygn dlm idop aku..... mne die? aku rindu gile kat die... ayah!! nak hard disk.. fatin sndiri kate leceh r pendrive nih.. kcik sgt..sket2 ilang... hmmm.. dh r anan dok bz nk pindah umah bru.. sian aku kesunyian kat sini.. seb bek r patin on9 (tgh tunggu file annur sbnrnye.. yay!)

tpi yg aku ske, gara2 annur ahh ttbe aku dpt 70 inggit (50 mak bg, 10 ckgu amnah bg, 10 agi aku curik dri kaban).. hehe~ ps2 tmbh agi ngn 50 inggit pkcik aku bg mse blik kg ari tuh, jdi la total money: 120 inggit.. tpi aku trpkse korbankn rm100 utk hal peribadi.. so skng mksdnye duit simpanan aku rm20 je ahh.. xpe2.. aku kumpul duit.. tgk r cmne, kalo aku brjaya nnt aku bli r hard disk @ kamera..

hmmm... igt nk cite psl annur kat blog nih.. tpi xde smgt sgt ahh.. tpi aku cite la gak sket2..

lebih kurang 2 minggu kitorang abiskn mse kat bilik akses smata-mata nk siapkn majalah skolah nih.. cikgu amnah pn dh stat pggl aku aslah, bukan lagi nor aini. mybe sbb dh trbiase dgr budak2 nih pggl aku dgn nme tu kot.. (aku lak yg rse cam ganjil smcm je bile die pggl)
sedeh gile cipot xdtg.. akhirnye tuka ketua editor = kaban.
yg besnye mse minggu last ni r.. mula2 g umah izat, bes gile g main beskal kat taman.. dh r tmpt die bukit2.. lps sehari tdo umah izat, g tdo kat umah patin lak, ulang-alik g skolah.. cekgu amnah blanje mak nab, sedap owh! tyme wat keje tu plak, ade 'soundtrack' org yg wat construction tuh merdu btol.. smpai pekak telinga kitorang..
yg xkn trlps, kitorang msti glabahnye ah kalo ckgu amnah @ pengetua tnye pape.. yg plg glabah mse ari last tu r.. tpi glabah tu r yg menyebabkn kitorang dpt rse 'the feel of sharing' tu.. cewahh.. poyo gak aku nih..
mse print testing pnye annur, sume excited.. cume yg x syoknye, xsume krew ar ade.. yg ade hanyalah aku, patin, izat, kaban & am.. itupn am kne balik naik train mlm tuh..
cupin hnye bleh dgr bunyi printer dlm nset..
cover dpn? tah.. ok je. no komen. tpi aku bngge ahh coz ayat konsep mjlh tuh ayat aku sndiri.. tpi idea dri kaban ahhh of coz (mulut manis r katekn)..

byk yg aku blaja mse wat annur nih..serious!
bru aku tau cmne org yg keje smpai kol 4-5 pagi.. cme, kitorang xdek gaji ahh..
ps2 aku dpt rse btape besnye kongsi kesusahan brsme..
yg plg pnting, komunikasi & kerjasama! (tpi bg kaban, yg pnting pndai ayat je.. kureng punye laki)
aku dpt pngalaman mcm2 ahh.. naik ktm rmai2.. tdo umah kwn.. pkai tshirt biase ngn tudung biase kat skolah (walaupn cuak smpai nyorok gile muke ngn ustzh halimah)..
sumenye bes ah! mmg byk gile kenangn dak annur kat bilik akses tuh.. situlah tmpt kitorang solat, main, wat keje, borak2, mkn (smpai abg faiz pn marah).. rsenye kitorang la kot org last yg gne bilik tuh, sbb nmpk mcm buruh2 skolah nk pecahkn je bilik tu sbb nk buat laluan mnde tah..
kalo ditnye ape kenangan plg bes kat smap, aku akan jwb "ANNUR!"
tpi xde r smpai thp kenangn plg bes dlm idup aku...

papepon, aku lega sgt2.. tpi still rindu pendrive..

[org yg hadir mse saat2 akhir]

*how dare u...*


pendrive ilang.

-separuh mati-

xtau r asl aku ske sgt post byk2 ari nih~ rndu blog kot.haha
ni ha..aku nk share satu video klaka yg adek aku jmpe kat utube, ps2 die tunjuk kat aku..


Aku tgh on9 lgi! Bru smpai umah kol 2.30 pgi tdi, trus on9 & xtdo smpai skang.. (abeh le nnt mata aku bengkak mcm panda~)
Sbnrnye aku tgh boring nih, bru lps harvest tanaman kat farmville, jenguk2 friendster dll lagi..
Ps2 aku g le singgah2 kat blog kengkwn, bce2 la balik mne2 yg patot..
Tbe2 lak aku bru sedar yg IzzatZaid ade tagged aku utk jwb soklan mnde tah kat post die yg dh lme dh.. agak mengarut arr.. tpi aku tgh xdek keje ni, so aku layan je r..

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.

WHAT WAS YOUR
:
* Last beverage: kopi o.
* Last phone call: anan. bru tadi call dia sbb nk kejut die bgn tdo~haha.
* Last text message: tnye r hanan.
* Last song you listened to: ungu-di sini untukmu.
* Last time you cried: semalam, kat masjid.

HAVE YOU EVER
:
* Dated someone twice: skali pon xpenah, tipu r kalo aku kate dh wat 2kali.
* Been cheated on: psl pe lak
* Kissed someone & regretted it: xtau ah
* Lost someone special: of coz.tpi xilang agi r yg most spesel.
* Been depressed: 'tak'.
* Been drunk and threw up: ko nak aku berdosa besa ke ape.

LIST THREE FAVORITE COLOURS: hijau-biru-itam (wrne batik lme smap)

THIS YEAR HAVE YOU (2009
):
* Made a new friend: ye .. ade yg trus jdik besfren lg tuh
* Fallen out of love: fallen in x penah, fallen out pe kejadah plak?
* Laughed until you cried: xpenah thn ni.tah.xigt ah.mcm ye.arghhhh!!
* Met someone who changed you: die kate aku ubah die.aku pon rse aku brubah sbb die gak.
* Found out who your true friends were: YUP
* Found out someone was talking about you: mne la aku tau spe yg tgh ngumpat ke ngutuk aku.
* Kissed anyone on your friend's list: cbe ah teka.haha
* How many people on your friends list do you know in real life: 90% kot.yg len sume strangers.
* How many kids do you want?: brape2 pon xkesa slagi rezki tu Allah bgi.
* Do you have any pets: mak aku x kasi!dan aku pon tanak sbnrnye.
* Do you want to change your name: tanak ah.dh sedap dh ni.jarang org nme sesedap nih.(prasan gile)
* What did you do for your last birthday: kol mak aku, ckp thnx kat die coz lahirkn & besarkn aku dgn sempurna.
* What time did you wake up today: aku xtdo ah dri smlm.
* What were you doing at midnight last night: tunggu kat dlm kete bile r nk smpai umah.nk on9!
* Name something you CANNOT wait for: jdik pompuan melayu terakhir yg tulen! nk kalahkn nisa! (blh ke?)
* Last time you saw your Mother: pagi tadi. die nk g hntr kakak aku blik matriks.
* What is one thing you wish you could change about your life: semua dh trlmbt.
* What are you listening to right now : lagu sentimental kat blog izzatzaid.lagu ape tah.xtau tajuk.
* Have you ever talked to a person named Tom: tomyam, bile la ko nk masok perot aku nih?
* What's getting on your nerves right now: aku stuju ngn izzat. aku xblaja agi bio atas nerves ade ape.mne r aku tau.tnye r ckgu natrah
* Most visited webpage: facebook2!
* Whats your real name: Nor Aini Aslah binti Che Jaafar bin Che Man bin Che Muda bin Che Awang (xigt dh)
* Nicknames: aning(kat umah).aini(kwn2 lme).aslah/selah(dak smap).acj(tyme type je pkai).soleha(nasya yg bgi).keldai(nasya,ainaa ngn nany pggl kdg2).nate(kak mengong suko pggl aku guno namo nih)
* Relationship Status: solo agi
* Zodiac sign: taurus.
* Male or female?: lady (ahaks!)
* Primary School?: SK Rinching Hilir Bangi, SK Sg. Serdang, SK Tmn Universiti (asik pindah je)
* Secondary School?: SMAPK
* High school/college?: SMAPK
* Hair colour: yg Allah bg.
* Long or short: yg laki, kalo nk tau kawin r ngn aku.
* Height: xpenah aku igt.yg pnting lg tinggi drpd hanan r.haha
* Do you have a crush on someone?:suatu ketika dahulu. xpsti r tu btol ke x.
* What do you like about yourself?: smua yg Allah bg.
* Piercings: aku dh laa bodo B.I..amnde lak nih?
* Tattoos: yg free drpd jajan punye.tpi x jdik ah.
* Righty or left: tgh brlatih gne dua2.tpi lgi mahir kanan r.

FIRSTS
:
* First surgery: mnde ah
* First piercing: xtau laaa
* First best friend: Muhd Fahmi bin Hashim (skola rendah dulu.skng bukan laki ah besfren aku)
* First sport you joined: lari2 je le mse skola rndh.mse tu bdn x berat agi.skang tgh brusaha nk kejar handball & taekwondo
* First vacation: xsedar sbb ralit isap jari.hehe
* First pair of trainers: pe tu?

RIGHT NOW
:
* you're doing: dengar lagu kitaro-caravansary yg ade kat blog izzatzaid smbil menaip ape yg aku tulih ni la!
* Drinking: saliva
* I'm about to: hungry
* Listening to: lagu ngn adah membebel
* Waiting on: hanan on9.

YOUR FUTURE
:
* Want kids?: xtau agi.nak kot.
* Get Married?: SUNNAH.kalo tanak kang nabi x ngaku umat.
* Career?: lecturer +maths kot.tpi bapakku x bg jdik ckgu.ntah le.

WHICH IS BETTER
:
* Lips or eyes: tangan
* Hugs or kisses: kat org yg layak, dua2 ok!
* Shorter or taller: dua2 ade kelebihan
* Older or Younger: tgh muda, wat la baik kat org tua.nnt tua kang, org muda lak wat kat kita.
* Romantic or spontaneous: tah la.aku jiwang kat lagu je.
* Nice stomach or nice arms: lengan asl gagah nk suap mknn cukop.perot asl muat mknn sudeyh.
* Sensitive or loud: ........
* Hook-up or relationship: mnde nih.kapten hook aku tau ah.
* Trouble maker or hesitant: dua2 jgn

HAVE YOU EVER
:
* Kissed a stranger: baby.ank sape tah.comel~
* Drank hard liquor: pe kejadah lak menatang liquid nih.
* Lost glasses/contacts: slalu.mak ayah asik marah je,tpi x penah serik.
* Sex on first date: aku org islam ah.
* Broken someone's heart: aku bedah katak smpai hancur organ die.mse dajah 5 plak penah bakar cicak,tpi aku kapankn & tanam skali tau.korang jgn tuduh aku bkn2.
* Been arrested: ngn ayah.sbb amik duit syiling.hehe
* Turned someone down: takot nk wat,tpi mcm penah kot.rsenye hanan dh kne byk kali.
* Cried when someone died: musti.
* Fallen for a friend?: aku pending ah.pe mksdnye nih?

DO YOU BELIEVE IN
:
* Yourself: dgn bantuan Ilahi
* Miracles : rezki Allah daa
* Love at first sight: leh je jadik kalo Allah nk wat.
* Heaven: Aku harap aku jadik salah seorang penghuni kat sini.amiin.
* Santa Claus: Allah je yg tau.
* Kiss on the first date: kat tv byk je.
* Angels: rukun iman tu wehh.

ANSWER TRUTHFULLY
:
* Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: xtau ah.kwn skola rndh aku penah kate, ade la beberape org ske aku.cinta monyet.spe nk caye?
* Did you sing today?: stiap ari aku nyanyi.msti ade lagu nidji lah.
* Ever cheated on somebody?: kcik2 dlu slalu la.takot~
* If you could go back in time, how far would you go?: izzat kate die nk tgk mke rasulullah.aku pon sme ah.tpi xtau r aku layak ke x.
* If you could pick a day from last year and relive it, what would it be? : mse prsediaan jamuan form.aku nk kenal hanan btol2.
* Are you afraid of falling in love?: kalo kat Allah aku suka sgt2!
There are 99 Questions overall and this was numbered 100 :
Post this as 100 truths: & randomly tag 25 people

Fuh~ abeh pon. Anan sudaa on9! spe2 yg nk jwb soklan di atas nih, jwb la. Kalo tyme bosan2 tu, wat le mnde alah nih. Tpi kalo bleh aku nk anak pkcik khairunnaim jawab.hehe.penat~

Waduh2! Gawat!
Majalah skolah lom siap agi!

1st Dec (kot) aku kne g skola.. kne bekerjasama dgn sidang redaksi skolah..
Mintak2 la Allah permudahkan urusan mereka..

Hmmm.. raye haji thn nih? Biase je.. tpi yg aku prasan la kn, aku jdik mkin pndiam bile blik kg.. xtau r npe.. Mybe stiap pagi raye, ade2 je mnde yg akan menyakitkn hati aku.. sbb tu la kot aku rse mcm buang mse je aku mengeluarkn suara.. huh~ Korang nk tau ape mnde yg saket hati sgt tuh? Huh! Tak payah le!~ Tpi mnde yg saket2 hati stiap kali raye nih dh jdik satu kebiasaan dh dlm idop aku (hanya Allah yg tahu ape yg jdik & ape yg aku rse) Apa dia mndenye? Mne leh tau..... Ah! Sian kat korang.. trpkse menjadi bingung bile bce post nih.. Tak kira! Spe suh korang bce...hahaha (rse cam 'agak' kejam)

Tapi kn... nseb bek la ade yg sudi menenangkn aku stiap hari.. (thnx to that person) & nseb bek la ade kanak2 yg cumel2 blaka kat kg nih... diorang ni la pengubat hati ku yg duka.. aku maleh r nk upload gmba diorang.. aku sebut je la nme2 diorang ekk..

aisar
mushrif
ammar
danish

afiq

aqil
hakim
najwa
aireen
& raaaaaaaaamai lagi yg comel (ade yg aku xtau nme, tpi wat slmbe je cuit pipi diorang..)

Kalo korang nk tgk gmba diorang, nnt2 la aku upload.. tak pon g r singgah facebook ak, ade je gmba diorang..

Ha! Alang2 tu, aku nk promote facebook aku nih!



Rajin2kn la add aku kpd sesape yg ade facebook.. Kalo ade yg men farmville, jgn segan2 nk jdik neighbour aku ekk.. & jgn lupe bg hadiah!








~carik psl jap~ huhu!

Babai intenet utk 4 hari~
Ambo nok kelik klate nih.. nok gi jupo mek.. hehe~

Trpkse la tinggalkan farm..
Bru igt nk suh anan jage farm, tpi takot kom die lembab lak.. (xelok nyusahkan org~)
So aku mintak la org len tlg jagekn ~dh bape rmai daa yg tau password facebook aku nih.. :)~

Tata~~~~~~
Makan daging qurban jgn lupa bace basmalah!

*Duit farmville aku dh 7000! Target : 32000*

Selamat menunaikan ibadah qurban tahun ni! (Sje je wish awl2 sbb lusa dh nk balik kg) Hmmm.. esok akakku pulang dri matrik N.9..

Sbnrnye aku xtau nk post ape..
Sje mengade-ngade nk merepek..
Aku ade mnde nk ckp (ceramah) sbnrnye, tpi ayat x susun lg..
So len kali ahh aku ckp..

Pape pon, doakan r ayahku bawak laptop beliau pulang ke kg sbb nk jage farmville aku.. (takot pokok mati da!) Lagipon aku nk kumpul duit kat farmville, nk beli brg2 special..

Ok! Cite psl skolah plak.. Masa tuka2 hadiah kelas aku dpt nama Fattah, aku belikn die selipar je.. aku harap dia sudi terima hadiah aku tuh dgn hati yg rela.. Aku plak dpt adiah drpd Syazwan Aiman.. aku dpt adiah import khas dri Jepun tuu.. huhu~ Thnx kpd yg memberi & menerima..

Ni le adiah kelas yg aku dpt..
_________________________________________

Tadi aku ade edit gmba kameraman plg power kat skola aku, ni ha gambanye~



*Aku lupe nk bg balik keychain Hinata kat Izzat Zaid sblm balik..*

Fuh~aku igtkn nk tulih blog smlm, tpi sbb penat sgt, xsempat aku nk tulih.. bknnye ape, smlm aku ikot ayah aku jual spaghetti kat MARDI.. huhu~ pagi smpai mlm aku brniaga.. mse dpt 1st customer, huhu! sronok glek ah! mse pagi aku brniaga kat pasar tani dkt ngn MARDI tu ha, ps2 kol 12 balik.. mse ptg aku brniaga kat tapak lain lak (lpe dh nme die ape), ps2 balik kol 11 mlm..

Ayah aku ade suh aku amik gmba, sbb nk masok kat blog die kot.. tpi gmba2 yg aku amik nih utk sesi pagi je.. tyme mlm lpe plak bwk kamera..

Ini le pekerja utama kami yg taat >> MY BIG BRO
Meja pendaftaran (ini promosi punye.. itu psl la meja kcik sgt..)
Abe tgh bekerja
Ini dikira regular customer kami laa (tgk la bape byk die beli utk anak2nye..)

Sedang berkemas (mau balik da!)

Bapak ku kate kami xkn brniaga tyme pagi minggu dpn & seterusnye coz sewa tempat kat situ mahal sgt (5 kali ganda brbnding wktu mlm).. tpi xpe la, xkesah coz aku pon ske tmpat brniaga yg mlm punye coz ade gerai jagung kat sblh! hehe~ (saadah bedal 7 cawan jagung tuh smlm)

Papepon, sesape yg nk merase masakan khas Chef CJ, silalah datang stiap hari Sabtu! Sedapp~~

*Rindu itu adalah anugerah dari Allah,
Insan yang berhati nurani punyai rasa rindu..

(Doakan aku dpt kamera & ext HD!)*


Fuh~ dah bersawang blog aku stlh aku tinggalkannya slama sebulan.. terase rindu lak..
Sebenanye aku tgh busy nk siapkan An-Nur nih.. walopon aku nih hanya lah penyokong utama je enn.. yg besnye, aku xperlu le habehkan masa dgn tersengguk kat kelas.. merempat kat bilik akses je siang malam owh.. huhu~ pas raya haji nih kne dtg skola balik... xpe2.. saba2~

Spatutnye banyak lagi urusan aku nk selesaikan sblm cuti nih.. patotnye aku kne prepare utk oral bm ngn bi, kne hntr borang maklumat murid r, kne wat correction addmaths, mcm2 ahh aku kne wat.. tpi rse malas ttp setia dgn aku..

Ari tuh baru je dpt result.. puas ati gak r en.. berikut merupakan result final exam gue~

physics: 66 (1st tyme dpt B owh)
biology: 54 (maleh nk bce..byk sgt daa)
chemistry: 45 (ini dri dlu aku hampeh)
bahasa melayu: 74 (no komen)
english: 67 (1st tyme gak dpt B)
bahasa arab tinggi: 71 (xtau nk ckp per)
additional mathematics: 82 (1st tyme dpt A1)
mathematics: 87 (no komen lgi)
pendidikan syariah islamiah: 66 (rezeki je ni.. pdhal aku x bce pon)
quran sunnah: 76 (ini pon lebeh kurang PSI ler)
sejarah: 50 (aku mmg x ske membaca!!)
PENDIDIKAN SIVIK & KEWARGANEGARAAN: 88 (yg nih aku bngge sket..hehe)

Kesimpulannye, aku mmg xske membaca daaa! Yg pnting, cinta aku trhadap maths x pernah luntur! yeehaa! Alhamdulillah aku dpt nombo 39 dlm form..meningkat dua kali gnda r kot drpd ujian julai..

Pape pon, sesape yg rsenye sedeh sbb result exam tuh, xyah le layan sedeh tu lme2 sgt.. xelok sbb kadang2 bleh mmbuatkn kita putus asa drpd rahmat Allah.. takpe! rezeki Allah tu ade di mana2 aje, korang x prlu risau.. mungkin msenye bkn skang, itu je korang kne ingat.. (dh lme rsenye x berceramah)

Akhirnye berakhir zaman aku sbg dak kls 4 musy.. thn dpn xtau r kls mne plak.. Tpi serious, zaman form4 r zaman plg mencabar owh.. sbbnye? sebab......... tyme ni r kwn2 kite mule berubah perangai sket2.. dh le asik kne attack ngn ckgu.. ps2 nk kne sesuaikn diri ngn subjek bru plak.. dh le tyme ni la ckgu nk bg form4 handle byk program (matang la katekn)..
Tapi aku x kesah, sbb aku ske blaja pengalaman baru dlm idop nih..

Hmmm.. teringat plak mse preparation jamuan form ari tuh.. Sayu rsenye hati ni bile dgr ucapan bonda pengetua : "Saya hargai jamuan ni, namun saya harap tak ada hati yang terluka sepanjang persediaan jamuan ni.."
Banyak betol dugaan jadik org yg dibenci nih..

Tak kesah la, yg pnting aku dpt mkn muffin yg comel gile! hehe~

*nak wat annur..*

Hari ni hari Ahad, rumah kami ade buat pembukaan rumah pada 29 syawal, dari pagi saaaaaammpai malam..
yang waktu siangnye utk jiran2, sblh mlm lak utk sedara-mara (kalo spe yg x dijmput tuh jgn trase).. bukannye ape, umah aku nih sempit.. kalo rmai2 sumbat kat dlm tuh kang korang yg susah lak nnt panas2.. kang nanti satu masalah lak korang kne mndi kat umah aku.. aku sian kat korang je.. tapi xpe, korang ttp brade dlm kotak memori aku (walopon dh samar2)..

Mak ayah aku masak nasik beriani, spageti & aglio olio.. korang tau x mnde alah tiga2 nih? ni ha aku nk perkenalkan aglio olio kat korang..

Ini le aglio olio tu ha.. tpi ni bkn yg mak aku masak le, aku amik gmba nih kat intenet.. muke diorang lebeh kurang sme je, cme rse je lom tau.. kalo sesape nk rse, silaknlah suh bibik korang masak (amat digalakkn buat sndiri).. kalo mkn mnde nih, slalunye aku tmbh plg kurang 3 pinggan bersamaan 6@7 senduk.. (kantoi pelahap)

Takpe, yg pnting bersyukur dgn ape yg kite ade...tol x?
huhu~ (bak kate akak aku; "Ko mkn je yg mne ade smntare ade pluang nih, nnt kat universiti otomatik ko kurus! cayelah ckp aku nih!") >>pdhal aku tgk die skang sme je cam dlu kebesarannye.. hehe

Sebenarnye, aku tgh busy nih.. sje je melepak dpn kom nih..
ish3..trok tol la.. tetamu dtg umah, kite pi dok kat bilik lak men kom (jgn tiru aksi ini).. tpi skng nih ade dua org je kat umah.. so aku free la skit.. stlh mengemas umah slame 3 hari, akhirnye smpat gak aku rehat skit2..

Bru igt nk stdy addmaths blik nih.. skali busy gile owh.. sungguh tidak kusangka.. tapi xpe, coz org len dok sebok balik ari nih, aku blik esok.. bestnye~ yay!

Smakin hari lak aku busy ngn annur.. risaunye aku.. mudah-mudahan Allah permudahkan urusan aku ngn org2 yg terdekat dgn hati aku.. amiin..

Exam dh nk dekat, study jgn penah penat, bru ilmu tu lekat, mse jwb ketas pon tak tersekat-sekat..
Org kate study smart, bkn study hard, tpi itu lme punye pepatah daa.. skang nih, dua2 kne ade.. study hard & study smart.. tpi jgn smpai paksa diri tuh.. kalo x larat, bek rehat dlu.. drpd study time badan x larat, ps2 ilmu x masuk lak tuh, wt rugi je.. bek rehat, esoknye leh fokus dlm kls.. tol x? study je ikot kmampuan kite, yg pnting kite tetap percaya kat Allah yg Dia akan tolong kite kalo kite mintak kat Dia.. kan Allah Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..
fuh~ rse cam pakar motivasi lak.. (layak ke?) hehe~

Aku sbnrnye tgh pk kan ape aku nk jdik nnt besa.. atau bahase yg lebih mudah difahami oleh org pending>> CITA-CITA.. hmm.. ttbe je rse nk pk psl mnde nih.. (adekah ini bermaksud aku sudah MATANG? wow!) hoho~ ari tuh cupin & adah dok cite2 psl kerjaya ngn aku.. aku ckp r yg aku xtau dh nk jdik pe.. ps2 diorang cdgkn aku jdik pensyarah maths.. hoho~ (aslah bersyarah?!) diorang kate kejenye senang, gaji pon lumayan.. hmm.. nmpk gaye cam bes je cita2 nih.. tpi aku x serious lagi r pk psl mase depan nih.. penting sgt ke utk aku? tlg r sesape jwbkn soklan misteri kat medulla oblongata aku nih.. (mnde ah yg aku ckp nih, ntah btol ke idak)

Dah la.. yg pnting, aku tetap cintakn zaman kanak2 aku! hehe~

Aku bersama berape pupu aku tah.. namenye Akil (sgt aktif!)..
[Lighting kamera ni lawa sgt smpaikn mak ngn adek aku x caye muka aku nmpk cerah. (ceh!)]

Blom terlambat kan utk aku ucapkn Salam Aidilfitri kpd sume yg menyambut~

*hepi belated beday to my dearest fren, anan*

Abeh le aku.. sudah ketagih sama facebook.. SERIOUS BEST! Ade baaanyak game & baaanyak kuiz2 sengal yg bleh main (kengkadang rse cam buang masa lak men mnde2 nih).. Hish3~ Ape la korang nih,, bab2 hiburan nombo satu aje! Tapi kalo suruh bukak iluvislam, waduhhh... Berat sungguh jari nk menekan keyboard! Ade2 je alasannye kom stuck la.. jam la.. pape laa..

Kali ni
plak aku nk kongsi serba sdikit kuiz yg aku join kat facebook tu ha..

1st >> Kuiz ' Budak Kategori Apakah Anda Sewaktu Zaman Kecik-kecik Dulu?'
Dan resultnye ialah : Budak Begik a.k.a Nakal
Korang pandai carik kepuasan diri, kalau boleh sume bende korang nak explore, hasilnye..skarang nie korang jadi orang yang berfikir...an luas dan bijaksane. Belajar melalui pengalaman sendiri menyebabkan korang lebih matang dan cool dari yang lain.



2nd >> Kuiz ' Which math equation are you?'
Result :
The Wave Equation
You can be difficult and not easy to get along with, especially with people who are just getting to know you. However, when people ...get to know you, they do get to see that you aren't that bad.


3rd >> Kuiz '
What is your symbol?'
Result : Cloud
Your symbol is CLOUD that means that you are a very adaptable person! You are very good to be around because you can just go with the flow but most of the time you are afraid to speak yo...ur true feelings and end up being someone your not!


4th >> Kuiz ' siapa diri anda yang sebenarnya?'
Result :
setelah dikira semua personaliti anda, tenyata anda adalah sebuah kotak! anda bukannya manusia! terimalah saja hakikat ini.




5th >> Kuiz ' jenis apakah mulut korang?'
Result :
Mulut longkang tersumbat
sememangnya ayat-ayat yang keluar dari mulut anda sangat celupar serupa longkang yang penuh dengan sampah

6th >> Kuiz ' Karektor dalam filem P.Ramlee yang manakah menggambarkan peribadi anda?'
Result : Ajis
Ajis atau Aziz lakonan Aziz Sattar memang sesuai dengan peribadi anda. Suka mengusik dan menyakat, tetapi manja dengan teman-teman rapat.... Anda juga suka mengalah dengan member2, kalau naik beca tu anda takdahal nak duduk kat lantai beca tu. Anda suka memasak bila ada masa lapang, tetapi awas, kadang2 ayam yang anda masak boleh bertukar menjadi kayu.


7th >> Kuiz ' Zaman Sekolah Anda'
Result : Mat/Minah Skema
kehidupan anda sekadar ruang lingkup kehidupan sebagai seorang pelajar. Bagi anda dalam seusia begini apa yang paling penting adalah belajar kerana itu adalah pesanan emak dan a...yah semasa hari pertama duduk kat asrama. Anda cukup berpegang kepada nasihat emak dan ayah seta guru-guru. Anda tidak suka menonjolkan diri sehinggakan hanya anda dikenali oleh rakan setingkatan anda sahaja.

Fuh~ Sbnrnye ade lagi kuiz2 lain, tapi aku penat daa mau main~
Kalo korang free, try2 r test kuiz2 ni ye!

K la, nk g packing nih.. budak asrama la katekan..

__________________________________

Oh ye, 'artikel' ni plak aku jmpe kat tagged :~


Tahukah anda kalau orang yang kelihatan begitu tegar hatinya, adalah orang yang sangat lemah Dan butuh pertolongan?

Tahukah anda kalau orang yang menghabiskan waktunya untuk melindungi orang lain adalah justru orang yang sangat butuh seseorang untuk melindunginya?

Tahukah anda kalau tiga hal yang paling sulit untuk diungkapkan adalah :
Aku cinta kamu, maaf Dan tolong aku..

Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian warna merah lebih yakin kepada dirinya sendiri?

Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian kuning adalah orang yang menikmati kecantikannya sendiri?

Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian hitam adalah orang yang ingin tidak diperhatikan Dan butuh bantuan Dan pengertian anda?

Tahukah anda kalau anda menolong seseorang, pertolongan tersebut dikembalikan dua kali lipat?

Tahukah anda bahwa lebih mudah mengatakan perasaan anda dalam tulisan dibandingkan mengatakan kepada seseorang secara langsung? Tapi tahukah anda bahwa hal tsb akan lebih bernilai saat anda mengatakannya dihadapan Orang tsb?

Tahukah anda kalau anda memohon sesuatu dengan keyakinan, keinginan anda tsb pasti dikabulkan?

Tahukah anda bahwa anda bisa mewujudkan impian anda, spt jatuh cinta, menjadi kaya, selalu sehat, jika anda memintanya dengan keyakinan, Dan jika anda benar2 tahu, anda akan terkejut dengan apa yang bisa anda lakukan.

Tapi jangan percaya semua yang saya katakan , sebelum anda mencobanya sendiri, jika anda tahu seseorang yang benar2 butuh sesuatu yg saya sebutkan diatas, Dan anda tahu anda bisa menolongnya, anda akan melihat bahwa pertolongan tsb akan dikembalikan dua kali lipat.

(Saje mengade nak post kat sini.. hehe~ Kesimpulannye, stiap muslim itu adalah bersaudara dan saling memerlukan! Bersatu kita teguh, bercerai kawin la lain! hoho~)

*kena balik sblm Asar daa.. nnt tersekat kat tengah bazaar~*

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini