[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

OHHO!!

Dari jauh kulihat kereta Unser BGN 2801 menerjah menyusuri pagar aspuri SMAPK.. Wah! Apsal la aku tengok gemuk semacam je lengan bapak aku nih.. Ahh, lantaklah! Yang penting, AKU MAU BALIK!! Fuh~

Mak aii! My Big Bro ke..patot la berisi semacam je lengannya.. Bestnye rsenye bile kuar dari gate SMAPK.. Tak saba aku nk balik umah, nk tengok mak aku.. hoho~ adoyaii.. bukannye homesick k, cuma kalo kite niat nk ziarah mak ayah, dapat pahala sama cam wat umrah tau tak?? Amiin~

Kepulanganku disambut oleh ibu kesayanganku.. masam je mukanya.. fuh~ sedih aku tengok.. aku igtkan demam, rupa2nya baru bangun tido.. ceh~ xpe lah.. tp yg pstinya, aku mmg kena banyak tolong mak aku coz kakak aku xde kat umah.. kalo x byk la gak tenaga buruh utk disumbang..

Ttbe lak ayah aku ajak aku men golf esoknye.. mangai.. BAFAK FENAT!! gilak ahh... berat hati aku nak tinggalkan mak aku sorang2.. dh r si fadhilah tuh g kem.. adoyaii..siannye mak aku.. Tp aku xleh tolak pelawaan ayah aku g men golf kat Kuala Pilah smbil jenguk kakak aku kat matrik.. sbb dh xde mse laen dh.. hmm.. redha je la ye..

Mase nak start men tuh ttbe lak ade pakcik nk join.. kalo x silap aku Hamzah nmenye.. banyak mulut orgnye, ayah aku muke redha je la.. haha~ mcm aku x kenal je ayah aku.. dia mne ngam sgt ngn org byk mulut nih! hakhak~ mybe sbb tu kot aku dilahirkan pendiam (ahaks!!). Seb bek r pkcik tu terer.. die ade la ajar aku sket2.. tp bola aku ttp lari!! Sori r uncle!!

Sian kakak aku dok citer pasal die kne gigit ngn pepijat la.. merah badan die..haha~ katenya kwn die r ngengade sgt g sebarkan menatang comel tuh..ngah3~ Smbil2 tuh die share r pengalaman die kat u.. katenye amik 3 subjek je, tapi berganda2 gile babun nye payah dripada amik 11 subjek.. gilak ahh.. lg r aku tanak masok u.. dh r ..lantak pi r~

Pas2 mse perjalanan balik tu plak ttbe tayar keta ayah aku BOCOR.. wah3~ aku xde perasaan cuak lgsg sbb bkn keta aku kot.. aku tolong la gak ayah aku.. tolong bukak skru, angkat keta, bg air ngn support dri blkg... kire berguna gak r aku nih ekk..haha~

[ tak nampak sgt r kebocoran taya nih.. ]

[ ayahku sedang bertungkus lumus membaca buku pnduan ]

Terpakse la kami stop depan IKRAM (aku x tau la IKRAM nih stand 4 what..) Tapi aku ade nmpk la papan tnda tulih IKRAM UNITEN.. tp aku ade gak nmpk bangunan KLIUC.. adoyaii.. di mana ku berada sbnrnye?? hmm..lantaklah~ Aku rehat r kejap kat bus stop depan ayah aku parking.. Sedang asyik aku menggaru kaki, tibe2 bas SMAP lalu.. MasyaAllah! Tak senonoh tol.. knape la tyme nih bru nk lalu.. aku x sure la student ade ke x dlm bas tuh.. harap2nye xde la.. kalo x mmg memalukan!

Akhirnye kitorang berjaya smpai umah kol 10 mlm.. keluar umah kol 8 pagi.. adoyai~ mmg lame.. sian ayah aku penat~ aku pon penat gak.. igt tido x penat ke??

Mmg mak aku pon x tego2 aku lagi.. sian die.. pening kepala skali.. alhamdulillah mak aku ok je.. abeh terkorban masa study fizik BAT ngn chemistry aku.. ceh~

Sedeh r cuti kali nih.. akak xde, ayah keje, mak saket, adek lak xde gak, abg tolong g kuar umah je hari2.. so aku la yg kne wat keje umah.. xpe la.. harap2nye aku dpt pahala r..

YANG PENTING!!
Cuti kali nih xde homework lgsg!! Yeah!!

Tapi gumbira x leh lme2.. aku rse sat agi aku lak kne saket mata.. adoyaii~~ Mintak2 r aku sembuh sblm g pertandingn folio kerjaya..

p/s: Sbnrnye aku lupe sdikit sebanyak psl idea aku nk post kat blog nih.. pape pon, aku sedeh coz kak qema kate apollo ade pig! Siasatan lanjut akan dijalankan~~

*i'm missing sumone*

0 KOMENTAR:

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini