[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

Kali nih aku mau kongsi tentang salah satu sukan yg aku gemari, iaitu Golf.. maybe pada pndngn org rmai, golf nih hanya utk org yg kaya je.. Aku akui bahawasanya perkakas2 golf nih mmg mahal.. dan alhamdulillah ayah aku mampu utk membeli sdikit sebyk drpdnya.. Walaupon x lengkap 100% mcm Tiger Woods punye..Sbnrnya istilah golf utk org kaya tu x sesuai digunakan.. Selagi rezeki murah, selagi org tu mampu nk beli, selagi dia masih berminat, selagi tu la dia boleh men golf..

Dan aku tak nafikan yg rmai gak r org kata golf nih MEMBOSANKAN.. hakhak~ Tapi bg aku bes sbb jiwa aku sesuai dgn sukan yg slow & x berapa nk aktif..haha.. Hei.. sape kate men golf x penat?? baru pukul 10 bola dh stat brpeluh tau.. jgn men2~ kalo bola ke-100 lagi r bleh wt air kolah.. Lagi satu! Golf nih amat membantu utk kita melatih diri kita FOKUS.. masa main tuh kena kosongkan fikiran.. kalo x, mmg hampeh !

Mula2 masa ayah aku ajak men pon, aku rasa cam giv up je.. ye la, org len pukul bola gilakk jauh.. aku pukul bola tu die g patah balik kat aku.. mmg nmpk sgt kami x snggup nk brpisah.. Masa mula2 nk menceburkan diri dlm sukan tuh mmg putus asa gile... Masa pukul bola kat driving range tuh rse mcm buang duit je..

Tapi !!

Orang kata usaha tangga kejayaan.. alhamdulillah makin lama aku pukul makin ok la gak.. tp xdek r hebat sgt.. Bola tuh brgerak la gak, drpd sblm2 nih, kayu golf tuh yg lari dri aku..

OK!!
Tiba masanya utk aku perkenalkan serba sedikit perkara yg brkaitan dgn golf nih..
TADAAA!!!!


Gamba 1st : SET GOLF ( ayah aku punye daa.. beli kat Jusco Sunway Piramid ) >> terdiri drpd Wood, Iron, P (pitching) & Putter
Gamba 2nd : Buggy a.k.a Golf Car (bes gile naek mnde nih!! sesuai utk latihan memandu.. jgn naek ngn kakak aku, nnt accident.. )
Gamba 3rd : Proudly present... BEN 10 !! ( Inilah kasut aku.. dinamakan Ben 10 sbb kale die ijau... smart2~syg gile kasut nih... )
Gamba 4th : Inilah namanya driving range.. ( tmpt nk kawal bola biar kasi straight je dia pegi.. kalo kat pdg tuh, nmenye golf course )

Hmm.. k la, itu je yg aku nk betau..
[ Sebenonye, aku tgh bosan nih.. xtau nk tulih psl pe dah.. ]

Oh ye!! Lupa nk cakap..
DENGAN INI SAYA MENGUMUMKAN Bahawasanya telah termeterai Perjanjian PLKN new version >> Projek Latihan Kawal Nset antara Aslah dan Anan... Perjanjian ini dilaksanakan atas sebab penggunaan nset yg terlalu byk antara mereka.. (ini 1st tyme k.. tu la, dulu asik dok ngate kakak je..). Perjanjian ini telah berkuatkuasa mulai hari ini dan akan berakhir pada pagi selasa..
*p/s: Anan, JANGAN PERASAN!!!*

2 KOMENTAR:

ana xpernah main golf . huhu

bes~try r

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini