[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..


Fuh~ Asal kali nih aku rse cuti lme gile ahh?? Sbb puasa kot..Uhu! Sonoknye.. Kalo cuti yg len2, byk masa kite luangkan utk makan (esp. Anan).. sbb tu r kot aku rse mse nih berlalu mcm tu je.. Hmm bagus2

Smlm ade org tu kate, blog aku dh bosan.. (uhuk)
Katenye sbb aku dh tak banyak brckp.. mksdnye die tak suke bace ape yg aku post cuti ramadhan kali nih sbb bukannye ayat dri mulut aku sndiri..
Takde.. sbnrnye skang nih aku tgh mempraktikkan "Diam itu lebih baik drpd berkata-kata kosong.." (leh pakai tak alasan nih?).. Bukannye ape, aku nih kalo brckp asyik2 kuar mnde yg x berfaedah & merepek je.. Lagipun, skang kan bulan Ramadhan (nak perbanyakkan post yg berilmiah r sket kononnye)..

Ok r, pasni insyaAllah aku try brckp mnde yg berilmiah sket, bru la org len sudi ziarah blog yg dhaif nih..

Hari nih aku ade edit secara simplenye gamba family & aku set as desktop background (sekali-sekala buat mak ayah terharu ~ >>kalo tak terharu wat malu je..)

Kata2 ilmiah hari ini :
Wahai kawanku,
Janganlah kamu mencintai aku selagi kamu tidak mencintai kedua ibu bapamu,
Janganlah kamu mencintai kedua ibu bapamu selagi kamu tidak mencintai dirimu,
Dan janganlah kamu mencintai dirimu selagi kamu tidak mencintai Allah dan RasulNya...

0 KOMENTAR:

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini