[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

Abeh le aku.. sudah ketagih sama facebook.. SERIOUS BEST! Ade baaanyak game & baaanyak kuiz2 sengal yg bleh main (kengkadang rse cam buang masa lak men mnde2 nih).. Hish3~ Ape la korang nih,, bab2 hiburan nombo satu aje! Tapi kalo suruh bukak iluvislam, waduhhh... Berat sungguh jari nk menekan keyboard! Ade2 je alasannye kom stuck la.. jam la.. pape laa..

Kali ni
plak aku nk kongsi serba sdikit kuiz yg aku join kat facebook tu ha..

1st >> Kuiz ' Budak Kategori Apakah Anda Sewaktu Zaman Kecik-kecik Dulu?'
Dan resultnye ialah : Budak Begik a.k.a Nakal
Korang pandai carik kepuasan diri, kalau boleh sume bende korang nak explore, hasilnye..skarang nie korang jadi orang yang berfikir...an luas dan bijaksane. Belajar melalui pengalaman sendiri menyebabkan korang lebih matang dan cool dari yang lain.



2nd >> Kuiz ' Which math equation are you?'
Result :
The Wave Equation
You can be difficult and not easy to get along with, especially with people who are just getting to know you. However, when people ...get to know you, they do get to see that you aren't that bad.


3rd >> Kuiz '
What is your symbol?'
Result : Cloud
Your symbol is CLOUD that means that you are a very adaptable person! You are very good to be around because you can just go with the flow but most of the time you are afraid to speak yo...ur true feelings and end up being someone your not!


4th >> Kuiz ' siapa diri anda yang sebenarnya?'
Result :
setelah dikira semua personaliti anda, tenyata anda adalah sebuah kotak! anda bukannya manusia! terimalah saja hakikat ini.




5th >> Kuiz ' jenis apakah mulut korang?'
Result :
Mulut longkang tersumbat
sememangnya ayat-ayat yang keluar dari mulut anda sangat celupar serupa longkang yang penuh dengan sampah

6th >> Kuiz ' Karektor dalam filem P.Ramlee yang manakah menggambarkan peribadi anda?'
Result : Ajis
Ajis atau Aziz lakonan Aziz Sattar memang sesuai dengan peribadi anda. Suka mengusik dan menyakat, tetapi manja dengan teman-teman rapat.... Anda juga suka mengalah dengan member2, kalau naik beca tu anda takdahal nak duduk kat lantai beca tu. Anda suka memasak bila ada masa lapang, tetapi awas, kadang2 ayam yang anda masak boleh bertukar menjadi kayu.


7th >> Kuiz ' Zaman Sekolah Anda'
Result : Mat/Minah Skema
kehidupan anda sekadar ruang lingkup kehidupan sebagai seorang pelajar. Bagi anda dalam seusia begini apa yang paling penting adalah belajar kerana itu adalah pesanan emak dan a...yah semasa hari pertama duduk kat asrama. Anda cukup berpegang kepada nasihat emak dan ayah seta guru-guru. Anda tidak suka menonjolkan diri sehinggakan hanya anda dikenali oleh rakan setingkatan anda sahaja.

Fuh~ Sbnrnye ade lagi kuiz2 lain, tapi aku penat daa mau main~
Kalo korang free, try2 r test kuiz2 ni ye!

K la, nk g packing nih.. budak asrama la katekan..

__________________________________

Oh ye, 'artikel' ni plak aku jmpe kat tagged :~


Tahukah anda kalau orang yang kelihatan begitu tegar hatinya, adalah orang yang sangat lemah Dan butuh pertolongan?

Tahukah anda kalau orang yang menghabiskan waktunya untuk melindungi orang lain adalah justru orang yang sangat butuh seseorang untuk melindunginya?

Tahukah anda kalau tiga hal yang paling sulit untuk diungkapkan adalah :
Aku cinta kamu, maaf Dan tolong aku..

Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian warna merah lebih yakin kepada dirinya sendiri?

Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian kuning adalah orang yang menikmati kecantikannya sendiri?

Tahukah anda kalau orang yang suka berpakaian hitam adalah orang yang ingin tidak diperhatikan Dan butuh bantuan Dan pengertian anda?

Tahukah anda kalau anda menolong seseorang, pertolongan tersebut dikembalikan dua kali lipat?

Tahukah anda bahwa lebih mudah mengatakan perasaan anda dalam tulisan dibandingkan mengatakan kepada seseorang secara langsung? Tapi tahukah anda bahwa hal tsb akan lebih bernilai saat anda mengatakannya dihadapan Orang tsb?

Tahukah anda kalau anda memohon sesuatu dengan keyakinan, keinginan anda tsb pasti dikabulkan?

Tahukah anda bahwa anda bisa mewujudkan impian anda, spt jatuh cinta, menjadi kaya, selalu sehat, jika anda memintanya dengan keyakinan, Dan jika anda benar2 tahu, anda akan terkejut dengan apa yang bisa anda lakukan.

Tapi jangan percaya semua yang saya katakan , sebelum anda mencobanya sendiri, jika anda tahu seseorang yang benar2 butuh sesuatu yg saya sebutkan diatas, Dan anda tahu anda bisa menolongnya, anda akan melihat bahwa pertolongan tsb akan dikembalikan dua kali lipat.

(Saje mengade nak post kat sini.. hehe~ Kesimpulannye, stiap muslim itu adalah bersaudara dan saling memerlukan! Bersatu kita teguh, bercerai kawin la lain! hoho~)

*kena balik sblm Asar daa.. nnt tersekat kat tengah bazaar~*

0 KOMENTAR:

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini