[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

xtau r asl aku ske sgt post byk2 ari nih~ rndu blog kot.haha
ni ha..aku nk share satu video klaka yg adek aku jmpe kat utube, ps2 die tunjuk kat aku..


video

Aku tgh on9 lgi! Bru smpai umah kol 2.30 pgi tdi, trus on9 & xtdo smpai skang.. (abeh le nnt mata aku bengkak mcm panda~)
Sbnrnye aku tgh boring nih, bru lps harvest tanaman kat farmville, jenguk2 friendster dll lagi..
Ps2 aku g le singgah2 kat blog kengkwn, bce2 la balik mne2 yg patot..
Tbe2 lak aku bru sedar yg IzzatZaid ade tagged aku utk jwb soklan mnde tah kat post die yg dh lme dh.. agak mengarut arr.. tpi aku tgh xdek keje ni, so aku layan je r..

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.

WHAT WAS YOUR
:
* Last beverage: kopi o.
* Last phone call: anan. bru tadi call dia sbb nk kejut die bgn tdo~haha.
* Last text message: tnye r hanan.
* Last song you listened to: ungu-di sini untukmu.
* Last time you cried: semalam, kat masjid.

HAVE YOU EVER
:
* Dated someone twice: skali pon xpenah, tipu r kalo aku kate dh wat 2kali.
* Been cheated on: psl pe lak
* Kissed someone & regretted it: xtau ah
* Lost someone special: of coz.tpi xilang agi r yg most spesel.
* Been depressed: 'tak'.
* Been drunk and threw up: ko nak aku berdosa besa ke ape.

LIST THREE FAVORITE COLOURS: hijau-biru-itam (wrne batik lme smap)

THIS YEAR HAVE YOU (2009
):
* Made a new friend: ye .. ade yg trus jdik besfren lg tuh
* Fallen out of love: fallen in x penah, fallen out pe kejadah plak?
* Laughed until you cried: xpenah thn ni.tah.xigt ah.mcm ye.arghhhh!!
* Met someone who changed you: die kate aku ubah die.aku pon rse aku brubah sbb die gak.
* Found out who your true friends were: YUP
* Found out someone was talking about you: mne la aku tau spe yg tgh ngumpat ke ngutuk aku.
* Kissed anyone on your friend's list: cbe ah teka.haha
* How many people on your friends list do you know in real life: 90% kot.yg len sume strangers.
* How many kids do you want?: brape2 pon xkesa slagi rezki tu Allah bgi.
* Do you have any pets: mak aku x kasi!dan aku pon tanak sbnrnye.
* Do you want to change your name: tanak ah.dh sedap dh ni.jarang org nme sesedap nih.(prasan gile)
* What did you do for your last birthday: kol mak aku, ckp thnx kat die coz lahirkn & besarkn aku dgn sempurna.
* What time did you wake up today: aku xtdo ah dri smlm.
* What were you doing at midnight last night: tunggu kat dlm kete bile r nk smpai umah.nk on9!
* Name something you CANNOT wait for: jdik pompuan melayu terakhir yg tulen! nk kalahkn nisa! (blh ke?)
* Last time you saw your Mother: pagi tadi. die nk g hntr kakak aku blik matriks.
* What is one thing you wish you could change about your life: semua dh trlmbt.
* What are you listening to right now : lagu sentimental kat blog izzatzaid.lagu ape tah.xtau tajuk.
* Have you ever talked to a person named Tom: tomyam, bile la ko nk masok perot aku nih?
* What's getting on your nerves right now: aku stuju ngn izzat. aku xblaja agi bio atas nerves ade ape.mne r aku tau.tnye r ckgu natrah
* Most visited webpage: facebook2!
* Whats your real name: Nor Aini Aslah binti Che Jaafar bin Che Man bin Che Muda bin Che Awang (xigt dh)
* Nicknames: aning(kat umah).aini(kwn2 lme).aslah/selah(dak smap).acj(tyme type je pkai).soleha(nasya yg bgi).keldai(nasya,ainaa ngn nany pggl kdg2).nate(kak mengong suko pggl aku guno namo nih)
* Relationship Status: solo agi
* Zodiac sign: taurus.
* Male or female?: lady (ahaks!)
* Primary School?: SK Rinching Hilir Bangi, SK Sg. Serdang, SK Tmn Universiti (asik pindah je)
* Secondary School?: SMAPK
* High school/college?: SMAPK
* Hair colour: yg Allah bg.
* Long or short: yg laki, kalo nk tau kawin r ngn aku.
* Height: xpenah aku igt.yg pnting lg tinggi drpd hanan r.haha
* Do you have a crush on someone?:suatu ketika dahulu. xpsti r tu btol ke x.
* What do you like about yourself?: smua yg Allah bg.
* Piercings: aku dh laa bodo B.I..amnde lak nih?
* Tattoos: yg free drpd jajan punye.tpi x jdik ah.
* Righty or left: tgh brlatih gne dua2.tpi lgi mahir kanan r.

FIRSTS
:
* First surgery: mnde ah
* First piercing: xtau laaa
* First best friend: Muhd Fahmi bin Hashim (skola rendah dulu.skng bukan laki ah besfren aku)
* First sport you joined: lari2 je le mse skola rndh.mse tu bdn x berat agi.skang tgh brusaha nk kejar handball & taekwondo
* First vacation: xsedar sbb ralit isap jari.hehe
* First pair of trainers: pe tu?

RIGHT NOW
:
* you're doing: dengar lagu kitaro-caravansary yg ade kat blog izzatzaid smbil menaip ape yg aku tulih ni la!
* Drinking: saliva
* I'm about to: hungry
* Listening to: lagu ngn adah membebel
* Waiting on: hanan on9.

YOUR FUTURE
:
* Want kids?: xtau agi.nak kot.
* Get Married?: SUNNAH.kalo tanak kang nabi x ngaku umat.
* Career?: lecturer +maths kot.tpi bapakku x bg jdik ckgu.ntah le.

WHICH IS BETTER
:
* Lips or eyes: tangan
* Hugs or kisses: kat org yg layak, dua2 ok!
* Shorter or taller: dua2 ade kelebihan
* Older or Younger: tgh muda, wat la baik kat org tua.nnt tua kang, org muda lak wat kat kita.
* Romantic or spontaneous: tah la.aku jiwang kat lagu je.
* Nice stomach or nice arms: lengan asl gagah nk suap mknn cukop.perot asl muat mknn sudeyh.
* Sensitive or loud: ........
* Hook-up or relationship: mnde nih.kapten hook aku tau ah.
* Trouble maker or hesitant: dua2 jgn

HAVE YOU EVER
:
* Kissed a stranger: baby.ank sape tah.comel~
* Drank hard liquor: pe kejadah lak menatang liquid nih.
* Lost glasses/contacts: slalu.mak ayah asik marah je,tpi x penah serik.
* Sex on first date: aku org islam ah.
* Broken someone's heart: aku bedah katak smpai hancur organ die.mse dajah 5 plak penah bakar cicak,tpi aku kapankn & tanam skali tau.korang jgn tuduh aku bkn2.
* Been arrested: ngn ayah.sbb amik duit syiling.hehe
* Turned someone down: takot nk wat,tpi mcm penah kot.rsenye hanan dh kne byk kali.
* Cried when someone died: musti.
* Fallen for a friend?: aku pending ah.pe mksdnye nih?

DO YOU BELIEVE IN
:
* Yourself: dgn bantuan Ilahi
* Miracles : rezki Allah daa
* Love at first sight: leh je jadik kalo Allah nk wat.
* Heaven: Aku harap aku jadik salah seorang penghuni kat sini.amiin.
* Santa Claus: Allah je yg tau.
* Kiss on the first date: kat tv byk je.
* Angels: rukun iman tu wehh.

ANSWER TRUTHFULLY
:
* Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: xtau ah.kwn skola rndh aku penah kate, ade la beberape org ske aku.cinta monyet.spe nk caye?
* Did you sing today?: stiap ari aku nyanyi.msti ade lagu nidji lah.
* Ever cheated on somebody?: kcik2 dlu slalu la.takot~
* If you could go back in time, how far would you go?: izzat kate die nk tgk mke rasulullah.aku pon sme ah.tpi xtau r aku layak ke x.
* If you could pick a day from last year and relive it, what would it be? : mse prsediaan jamuan form.aku nk kenal hanan btol2.
* Are you afraid of falling in love?: kalo kat Allah aku suka sgt2!
There are 99 Questions overall and this was numbered 100 :
Post this as 100 truths: & randomly tag 25 people

Fuh~ abeh pon. Anan sudaa on9! spe2 yg nk jwb soklan di atas nih, jwb la. Kalo tyme bosan2 tu, wat le mnde alah nih. Tpi kalo bleh aku nk anak pkcik khairunnaim jawab.hehe.penat~

Waduh2! Gawat!
Majalah skolah lom siap agi!

1st Dec (kot) aku kne g skola.. kne bekerjasama dgn sidang redaksi skolah..
Mintak2 la Allah permudahkan urusan mereka..

Hmmm.. raye haji thn nih? Biase je.. tpi yg aku prasan la kn, aku jdik mkin pndiam bile blik kg.. xtau r npe.. Mybe stiap pagi raye, ade2 je mnde yg akan menyakitkn hati aku.. sbb tu la kot aku rse mcm buang mse je aku mengeluarkn suara.. huh~ Korang nk tau ape mnde yg saket hati sgt tuh? Huh! Tak payah le!~ Tpi mnde yg saket2 hati stiap kali raye nih dh jdik satu kebiasaan dh dlm idop aku (hanya Allah yg tahu ape yg jdik & ape yg aku rse) Apa dia mndenye? Mne leh tau..... Ah! Sian kat korang.. trpkse menjadi bingung bile bce post nih.. Tak kira! Spe suh korang bce...hahaha (rse cam 'agak' kejam)

Tapi kn... nseb bek la ade yg sudi menenangkn aku stiap hari.. (thnx to that person) & nseb bek la ade kanak2 yg cumel2 blaka kat kg nih... diorang ni la pengubat hati ku yg duka.. aku maleh r nk upload gmba diorang.. aku sebut je la nme2 diorang ekk..

aisar
mushrif
ammar
danish

afiq

aqil
hakim
najwa
aireen
& raaaaaaaaamai lagi yg comel (ade yg aku xtau nme, tpi wat slmbe je cuit pipi diorang..)

Kalo korang nk tgk gmba diorang, nnt2 la aku upload.. tak pon g r singgah facebook ak, ade je gmba diorang..

Ha! Alang2 tu, aku nk promote facebook aku nih!



Rajin2kn la add aku kpd sesape yg ade facebook.. Kalo ade yg men farmville, jgn segan2 nk jdik neighbour aku ekk.. & jgn lupe bg hadiah!








~carik psl jap~ huhu!

Babai intenet utk 4 hari~
Ambo nok kelik klate nih.. nok gi jupo mek.. hehe~

Trpkse la tinggalkan farm..
Bru igt nk suh anan jage farm, tpi takot kom die lembab lak.. (xelok nyusahkan org~)
So aku mintak la org len tlg jagekn ~dh bape rmai daa yg tau password facebook aku nih.. :)~

Tata~~~~~~
Makan daging qurban jgn lupa bace basmalah!

*Duit farmville aku dh 7000! Target : 32000*

Selamat menunaikan ibadah qurban tahun ni! (Sje je wish awl2 sbb lusa dh nk balik kg) Hmmm.. esok akakku pulang dri matrik N.9..

Sbnrnye aku xtau nk post ape..
Sje mengade-ngade nk merepek..
Aku ade mnde nk ckp (ceramah) sbnrnye, tpi ayat x susun lg..
So len kali ahh aku ckp..

Pape pon, doakan r ayahku bawak laptop beliau pulang ke kg sbb nk jage farmville aku.. (takot pokok mati da!) Lagipon aku nk kumpul duit kat farmville, nk beli brg2 special..

Ok! Cite psl skolah plak.. Masa tuka2 hadiah kelas aku dpt nama Fattah, aku belikn die selipar je.. aku harap dia sudi terima hadiah aku tuh dgn hati yg rela.. Aku plak dpt adiah drpd Syazwan Aiman.. aku dpt adiah import khas dri Jepun tuu.. huhu~ Thnx kpd yg memberi & menerima..

Ni le adiah kelas yg aku dpt..
_________________________________________

Tadi aku ade edit gmba kameraman plg power kat skola aku, ni ha gambanye~



*Aku lupe nk bg balik keychain Hinata kat Izzat Zaid sblm balik..*

Fuh~aku igtkn nk tulih blog smlm, tpi sbb penat sgt, xsempat aku nk tulih.. bknnye ape, smlm aku ikot ayah aku jual spaghetti kat MARDI.. huhu~ pagi smpai mlm aku brniaga.. mse dpt 1st customer, huhu! sronok glek ah! mse pagi aku brniaga kat pasar tani dkt ngn MARDI tu ha, ps2 kol 12 balik.. mse ptg aku brniaga kat tapak lain lak (lpe dh nme die ape), ps2 balik kol 11 mlm..

Ayah aku ade suh aku amik gmba, sbb nk masok kat blog die kot.. tpi gmba2 yg aku amik nih utk sesi pagi je.. tyme mlm lpe plak bwk kamera..

Ini le pekerja utama kami yg taat >> MY BIG BRO
Meja pendaftaran (ini promosi punye.. itu psl la meja kcik sgt..)
Abe tgh bekerja
Ini dikira regular customer kami laa (tgk la bape byk die beli utk anak2nye..)

Sedang berkemas (mau balik da!)

Bapak ku kate kami xkn brniaga tyme pagi minggu dpn & seterusnye coz sewa tempat kat situ mahal sgt (5 kali ganda brbnding wktu mlm).. tpi xpe la, xkesah coz aku pon ske tmpat brniaga yg mlm punye coz ade gerai jagung kat sblh! hehe~ (saadah bedal 7 cawan jagung tuh smlm)

Papepon, sesape yg nk merase masakan khas Chef CJ, silalah datang stiap hari Sabtu! Sedapp~~

*Rindu itu adalah anugerah dari Allah,
Insan yang berhati nurani punyai rasa rindu..

(Doakan aku dpt kamera & ext HD!)*


Fuh~ dah bersawang blog aku stlh aku tinggalkannya slama sebulan.. terase rindu lak..
Sebenanye aku tgh busy nk siapkan An-Nur nih.. walopon aku nih hanya lah penyokong utama je enn.. yg besnye, aku xperlu le habehkan masa dgn tersengguk kat kelas.. merempat kat bilik akses je siang malam owh.. huhu~ pas raya haji nih kne dtg skola balik... xpe2.. saba2~

Spatutnye banyak lagi urusan aku nk selesaikan sblm cuti nih.. patotnye aku kne prepare utk oral bm ngn bi, kne hntr borang maklumat murid r, kne wat correction addmaths, mcm2 ahh aku kne wat.. tpi rse malas ttp setia dgn aku..

Ari tuh baru je dpt result.. puas ati gak r en.. berikut merupakan result final exam gue~

physics: 66 (1st tyme dpt B owh)
biology: 54 (maleh nk bce..byk sgt daa)
chemistry: 45 (ini dri dlu aku hampeh)
bahasa melayu: 74 (no komen)
english: 67 (1st tyme gak dpt B)
bahasa arab tinggi: 71 (xtau nk ckp per)
additional mathematics: 82 (1st tyme dpt A1)
mathematics: 87 (no komen lgi)
pendidikan syariah islamiah: 66 (rezeki je ni.. pdhal aku x bce pon)
quran sunnah: 76 (ini pon lebeh kurang PSI ler)
sejarah: 50 (aku mmg x ske membaca!!)
PENDIDIKAN SIVIK & KEWARGANEGARAAN: 88 (yg nih aku bngge sket..hehe)

Kesimpulannye, aku mmg xske membaca daaa! Yg pnting, cinta aku trhadap maths x pernah luntur! yeehaa! Alhamdulillah aku dpt nombo 39 dlm form..meningkat dua kali gnda r kot drpd ujian julai..

Pape pon, sesape yg rsenye sedeh sbb result exam tuh, xyah le layan sedeh tu lme2 sgt.. xelok sbb kadang2 bleh mmbuatkn kita putus asa drpd rahmat Allah.. takpe! rezeki Allah tu ade di mana2 aje, korang x prlu risau.. mungkin msenye bkn skang, itu je korang kne ingat.. (dh lme rsenye x berceramah)

Akhirnye berakhir zaman aku sbg dak kls 4 musy.. thn dpn xtau r kls mne plak.. Tpi serious, zaman form4 r zaman plg mencabar owh.. sbbnye? sebab......... tyme ni r kwn2 kite mule berubah perangai sket2.. dh le asik kne attack ngn ckgu.. ps2 nk kne sesuaikn diri ngn subjek bru plak.. dh le tyme ni la ckgu nk bg form4 handle byk program (matang la katekn)..
Tapi aku x kesah, sbb aku ske blaja pengalaman baru dlm idop nih..

Hmmm.. teringat plak mse preparation jamuan form ari tuh.. Sayu rsenye hati ni bile dgr ucapan bonda pengetua : "Saya hargai jamuan ni, namun saya harap tak ada hati yang terluka sepanjang persediaan jamuan ni.."
Banyak betol dugaan jadik org yg dibenci nih..

Tak kesah la, yg pnting aku dpt mkn muffin yg comel gile! hehe~

*nak wat annur..*

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini