[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

Takleh jadik nih. Sume orang dok post kat blog masing2 pasal thn baru. Aku tak tulih pape agi pasal new year ni. Diorang ada yang siap tulis azam, impian & bla bla bla. Fuh~ Tercabar sungguh rasanya.

Tiap2 tahun asyik azam yg sama je.. nak jadi rajin, nak jadi baik, nak jadi comel, nak jadi bos & semua2 yg sewaktu dengannya ah. Aku penah gak berazam nak jadi rajin ni (masa aku 10 tahun), tapi azam tak azam sama je slim aku terhadap kerajinan nih.

Oklah,
Angan2 aku untuk tahun baru?
err....

arrr...
mmmmm...
Ha!
Yg plg aku nak,
Cari pengalaman & kenangan banyak2 kat SMAP sbb 2010 thn last aku kat penjara homework tu! yeehaaa~

Pastu ape ekk?
Hmmmm

Aku target nak kumpul duit RM100+.. Tapi aku tak tau untuk apa aku kumpul ni. huh~

Then, aku nak jadi 'wall' yg mantap dlm team handball aku. insyaAllah..

Dah la. 3 sudah cukup. Tak nak buat harapan menggunung sangat. Nanti meletup aku gak yg hangus.

Eh2
Jap2
Nak buat pengakuan
Sebenarnya dari mula aku taip post kali ni, aku dok terfikir gak. Nak jadi rajin ke tak ah? Ke baik malas je? Terngiang-ngiang kat telinga aku pasal nasihat akak ngan abang aku supaya belajar je tyme sekolah lagi ni.
Fikir punya la fikir, walaupun aku rasa macam tak yakin je nak cakap, akhirnya aku buat keputusan untuk tambah satu lagi angan2 aku iaitu mewujudkan my own world record dgn menjadi rajin semaxima yg mungkin, yg tak pernah aku buat dlm hidup aku.. hehe (takut tak?)

Aku harap
angan2 aku nih jadi kenyataan
Sape2 yg baca ni kalau tgk aku macam hampir2 nak melanggar angan2 aku tu, cpt2 r bgnkn aku dari mimpi eh!

*bila la aku nak berazam supaya start makan sayur dgn rakus, tanpa rasa was2 terhadap kelazatannya!*

3 KOMENTAR:

kalau makan sayur tu , ana sokong gila2 ! hahaha cepatlah buat azam tu . rajin? err .. anti mmg rajin buat latihan addmath ! satu kepujian !

haha! ko msih dgn pemakanan karnivor ko tu ke?
May Allah help you with ur wishes..
Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan..
Klu ko btul2 komited dgn azam2 ko tu, insyaAllah dan apa salahnye? hehehehe..

All the best kakak!!

izzatzaid: nk rajin buat bm...sian ckgu amnah. smpai skng pn ana rse ana r satu2nye murid yg blom ulbs agi.. huhu
L: liyana enn?? hehe.. nnt ah aku kawin ngn laki yg ske sayur.. pe nme nye tu ehh.. veterinar eh?

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini