[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

am: annur spells vanished~ yuhuuu!!
kaban: at last...
izzat: yes! annur dh siap! akhirnye bebas gak!
fatin: yay! pasni leh cuti btol2! (walaupon ade hw sbnrnye)
cupin: alhamdulillah...

ASLAH: nk pendrive.......................................................................

ye, mmg annur dh siap.. mmg bes, mmg sronok, mmg lega.. tpi aku rindu gile kat pendrive aku! cmne la leh ilang nih... dh la pendrive tu 4gb full! sume gmba ade dlm tu! sdeh gile nk mati ooo... pendrive tu dikategorikn sbg slh satu brg kesygn dlm idop aku..... mne die? aku rindu gile kat die... ayah!! nak hard disk.. fatin sndiri kate leceh r pendrive nih.. kcik sgt..sket2 ilang... hmmm.. dh r anan dok bz nk pindah umah bru.. sian aku kesunyian kat sini.. seb bek r patin on9 (tgh tunggu file annur sbnrnye.. yay!)

tpi yg aku ske, gara2 annur ahh ttbe aku dpt 70 inggit (50 mak bg, 10 ckgu amnah bg, 10 agi aku curik dri kaban).. hehe~ ps2 tmbh agi ngn 50 inggit pkcik aku bg mse blik kg ari tuh, jdi la total money: 120 inggit.. tpi aku trpkse korbankn rm100 utk hal peribadi.. so skng mksdnye duit simpanan aku rm20 je ahh.. xpe2.. aku kumpul duit.. tgk r cmne, kalo aku brjaya nnt aku bli r hard disk @ kamera..

hmmm... igt nk cite psl annur kat blog nih.. tpi xde smgt sgt ahh.. tpi aku cite la gak sket2..

lebih kurang 2 minggu kitorang abiskn mse kat bilik akses smata-mata nk siapkn majalah skolah nih.. cikgu amnah pn dh stat pggl aku aslah, bukan lagi nor aini. mybe sbb dh trbiase dgr budak2 nih pggl aku dgn nme tu kot.. (aku lak yg rse cam ganjil smcm je bile die pggl)
sedeh gile cipot xdtg.. akhirnye tuka ketua editor = kaban.
yg besnye mse minggu last ni r.. mula2 g umah izat, bes gile g main beskal kat taman.. dh r tmpt die bukit2.. lps sehari tdo umah izat, g tdo kat umah patin lak, ulang-alik g skolah.. cekgu amnah blanje mak nab, sedap owh! tyme wat keje tu plak, ade 'soundtrack' org yg wat construction tuh merdu btol.. smpai pekak telinga kitorang..
yg xkn trlps, kitorang msti glabahnye ah kalo ckgu amnah @ pengetua tnye pape.. yg plg glabah mse ari last tu r.. tpi glabah tu r yg menyebabkn kitorang dpt rse 'the feel of sharing' tu.. cewahh.. poyo gak aku nih..
mse print testing pnye annur, sume excited.. cume yg x syoknye, xsume krew ar ade.. yg ade hanyalah aku, patin, izat, kaban & am.. itupn am kne balik naik train mlm tuh..
cupin hnye bleh dgr bunyi printer dlm nset..
cover dpn? tah.. ok je. no komen. tpi aku bngge ahh coz ayat konsep mjlh tuh ayat aku sndiri.. tpi idea dri kaban ahhh of coz (mulut manis r katekn)..

byk yg aku blaja mse wat annur nih..serious!
bru aku tau cmne org yg keje smpai kol 4-5 pagi.. cme, kitorang xdek gaji ahh..
ps2 aku dpt rse btape besnye kongsi kesusahan brsme..
yg plg pnting, komunikasi & kerjasama! (tpi bg kaban, yg pnting pndai ayat je.. kureng punye laki)
aku dpt pngalaman mcm2 ahh.. naik ktm rmai2.. tdo umah kwn.. pkai tshirt biase ngn tudung biase kat skolah (walaupn cuak smpai nyorok gile muke ngn ustzh halimah)..
sumenye bes ah! mmg byk gile kenangn dak annur kat bilik akses tuh.. situlah tmpt kitorang solat, main, wat keje, borak2, mkn (smpai abg faiz pn marah).. rsenye kitorang la kot org last yg gne bilik tuh, sbb nmpk mcm buruh2 skolah nk pecahkn je bilik tu sbb nk buat laluan mnde tah..
kalo ditnye ape kenangan plg bes kat smap, aku akan jwb "ANNUR!"
tpi xde r smpai thp kenangn plg bes dlm idup aku...

papepon, aku lega sgt2.. tpi still rindu pendrive..

[org yg hadir mse saat2 akhir]

*how dare u...*


0 KOMENTAR:

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini