[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..


Ari ni aku ngantuk gila sebab tidur kul 3 semalam, baca buku utk kuiz Thinking Skills. Alhamdulillah Allah bagi ilham, boleh la gak jawab dlm 65%, gara2 'discussion' last minute ngan roomate baru aku si Liyana Hasan nih. Pastu sejak pindah bilik aku ni dia dok penuhkan notifications facebook aku je. Nasib baik aku still ingat kat pesanan orang2 tua, budak kecik yg buat nakal ni takleh dimarah, bagi diorang rasa nikmat gelakkan orang kat dunia ni.. Kalau marah sangat kat dia, korek je idung dia malam2 tyme dia tengah khusyuk tidur tu.. biar esok dia rasa nikmat nangis pulak sebab lubang idung makin besar.


tengok muka pun dah tau prangai macam budak2



.......................................................................................

Ok, tamat pasal kanak2 riang. Kisah sebenar pasal C++ ni, lecturer bagi kuiz.. Tapi dia bagi la bawak balik bilik, & soalan tu susah sebab kitorang still blur ngan bahasa asing nih. Disebabkan aku tidur lewat semalam, so pas maghrib aku rehat la jap, sampai kul 11.. dengan keazaman yg tinggi aku tekad utk siapkan kuiz tu, esok dah kena hantar weh.

Sebenarnya aku nak berterima kasih sangat2 kat cik Intan, one of my best buddies kat UTP ni.. Semangat gila dia tolong kami walaupun dia tak blaja lagi.. Dah la dia ngantuk, nak tido awal. Esoknya dia kena bangun pagi nak gi CALL lab & ade kuiz Thinking Skills lak tu. Serious weh, terima kasih byk2, sebab kau la aku leh siapkan kuiz ni dengan jayanya. Tak lupa jugak kat budak JAN Intake (Ezza ngan Mira) yg tolong bimbing aku buat kuiz ni.. Ya Allah, berkatilah hidup diorang sampai akhirat.
anda seorang heroin malam ini

So sebagai ganjaran, ko mintak je pape sukan ko nak main minggu ni.. Nak joging? Nak main badminton? Nak gi gym? Nak swimming? Nak bunuh biawak tasik? Semua insyaAllah boleh, & nanti aku belanja gi V5 yok.

Kesimpulannya, terima kasih sahabat2 yang telah banyak memudahkan kerja saya. Semoga dapat jawab kuiz dengan lancar ye esok, Intan & the geng..

*walaupun si Liyana ni banyak buat zalim malam ni, aku still nak ucap thanks gak sebab isi perut aku dengan Milo ngan biskut gula malam ni :) Lapar gile dong tak makan petang

1 KOMENTAR:

aslahhhhhhhhhhhh..........
hehehe thanx siap citer pasal ak dlm entry kau nih...nice2 btw,mggu ni ak nk berjogging... hehe :)

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini