[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..


1st skali, demi menjaga hati manusia yg kian sensitip skarang ni, aku manipulate skit la ayat title utk post kali ni.
>>>> "Makin Berumur Makin Jiwang" (semua orang ada umur en)

Ce kome usha balik tajuk2 blog zaman sekarang;
*sape2 punye tajuk blog yg ade kat sini jgn marah ye :)

Aku ngaku, termasuklah post aku yg latest ni, bunyi title tu mcm TERsentimental skit. Bila aku kata 'ter', involuntary action la namanya eh. Ehem. Pape pun bagi aku, aku rasa puas bila mengalunkan ayat2 cinta, rasa cam leh dapat A++ BM. Tak semua orang pandai menjiwangkan ayat, ada yang jiwangnya terletak pada action (kinesthetic punye orang), senang citer masing2 ada cara tersendiri nak mengekspresikan kejiwangan diorang.
Jangan fobia sekiranya anda jiwang, bahkan bersyukurlah. Kerana itu tandanya anda ada perasaan cinta, a universal feeling, can change a nobody into somebody, and somebody into nobody. Setiap orang ada perasaan ni, cuma ramai yang gagal kawal sampai jadi buta terhadap cinta. Sanggup buat benda2 bodoh utk orang yg disayangi, padahal orang tu belum tentu jadi hak milik kita. Sayang sekadar yg mampu je, jangan terlalu risau dia tak rasa cinta kita. Kalau kita ikhlas, insyaAllah Dia akan tolong sampaikan perasaan tu menusuk ke dalam kalbu diorang. Every things have their own limitations.

Pantun tentang CINTA;
Kalau terlalu over, leh jadi giler.
Kalau terlalu biasa, tak berapa nak rasa.
Kalau sikit sangat, tu kedekut namanya, memang apa pun tak dapat.
Kalau takde langsung, tunggu je laa mayat kena usung.
Apa kata semuanya disandarkan kepada Dia, insyaAllah berkat tu sentiasa ada :)

Kesimpulannya, aku memang leh jadi penulis novel yg hebat. Kalian bila lagi?


*makin tua >> makin banyak belajar >>makin banyak ilmu >> makin banyak vocab2 cinta >> maka makin banyaklah ayat2 jiwang yg tercipta

2 KOMENTAR:

Terima kasih doktor cinta :)
HAHA gila ah Dear Mr. You.
Best weh. terasa matang dah sekarang. kak izzati bagi nasihat suruh ana feminin banyakkan lagi pasni. ahahah

eh, bila baca balik post mr. you. geli pulak rasa. haha

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini