[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

*Ini bukan spam. Maksud tajuk : "Saya sangat merindui mereka", "Wo hen xiang ta men".

Yes, I really2 miss BOTH of them;
Miss Tan Siew Boon


Mdm. Law Yen Teng

Aku baru balik dari UTP Chinese Orchestra Introductory Night. 1st time tengok orkestra cina secara live! Walaupun tak formal sangat, tapi performance diorang hebat woo.. Menyesal gua tak bawak kamera.. Akhirnya dapat gak aku try main Er Hu, Suona, & banyak lagi.. Ni ha alat2nya, tapi tak semua la ada.

Orait, kali ni aku nak cakap pasal cina je. Masa isi borang jadi ahli, 1st choice aku Suona. Tapi aku rasa percussion cam lagi menarik, dari dulu memang aku teringin nak ketuk2 kepala orang. *eh. So aku isi Percussions utk 2nd ngn 3rd choice.

Aku bersyukur sangat2 sebab Allah bagi aku peluang untuk belajar Mandarin kat sekolah dulu, dan aku sangat2 suka lao shi aku ajar! Makin banyak aku belajar, makin aku jatuh cinta dengan Chinese Culture.. Lagipun, bangsa Cina adalah salah satu bangsa yang aku kagum. Yang bangsa lain jangan terasa, aku kagum jugak. Cuma kekaguman aku atas sebab2 yang berlainan. Kalau bangsa Cina ni, aku kagum dengan kerajinan ngan semangat diorang.. Aku tak tau bila la aku boleh jadi rajin macam diorang. Dah la diorang semua ramah mesra tadi, fuhh.. Rasa cam tak segan la jalan sorang2 masuk bilik tadi.

Demi cintaku pada Mandarin, aku tak sanggup biarkan basic yg aku belajar selama ni tenggelam camtu je.. So aku join kelab ni pun untuk improve speaking aku, utk mendalami lagi tradisi2 diorang.. Aku rasa teringin sangat nak paham diorang cakap, especially bila tengok movie.. Maka mana2 rakan taulan yg fasih berbahasa Cina, silalah bagi tunjuk ajar kat saya.

------------------------------------------------------------------------

Flashback balik tahun 2008, SMAP Kajang Johan Keseluruhan HKBC (Hari Kebudayaan Bahasa Cina) kat SMAP Labu. Thanks to lao shi yg sangat banyak tolong kitorang :)

*Tetiba rasa nak sambung belajar kat China. Haruskah? Keh3

2 KOMENTAR:

jeles nye.. rndu law lao shi :(

ceyyyy, roomate saya nak further dekat cina :D

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini