[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

Convofair and Clasico. Big events in last weekend.

Sebelum Convofair sempat main futsal sat. Enactus UTP Futsal Tournament, CBB champion beb laki pompuan! :D

The Champions. Awesome team.
Convofair tak semeriah yg tahun lepas, tapi still ok la.. Riuh-rendah abis jalan2 ngan budak SIFE (don't know why I prefer this name rather than 'Enactus'). Dua hari jadi liar, pukul 3-4 pagi baru tidur. Nasib baik sempat siapkan projek Separation Process. Bought a new Real Madrid jersey with Varane's name on it :)


Rakan2 peliaran yg joyah

Turut sama meliarkan diri. Turut joyah.

Sad thing is, no one knows who Varane is. How come you guys never heard of one of the young talented defenders in Spain? He scored in the last El Clasico man! He's great & unstoppable when u combine him with Ramos.

After habis pusing2 Convofair, pi lepak kat Hafiz Tomyam sat. Watched Real Madrid-Barcelona match with Nur Kasih kids (Azim & Qayyum). Carlo's formation surprises everyone, quite disappointed. Tak nak dah komen pasal match hari tu, penat. Everybody knows what happen actually. So no need to debate about it anymore. The match ended with 1-2, which is not a good result. Left 6 points behind Barca. But glad Jese scored a goal on his Clasico debut! 

---------------------------------------------------------------

-Selamat bergraduasi senior2ku
-sape2 tolong la bagitau aku camne nak resize gambar kat Blogger ni! Besar gedabak gambo :(

*Big Boss approved the new Twitter account. Yeyeahhh I'm coming MRMSC!

Dari sem lepas lagi aku cukup takut ngan subjek Thermo. Senior2 duk cakap ni Killer Subject. Aku pulak memang 'kebetulan' lemah bab2 ngira energy ni. Heat Transfer pun lepas cukup2 makan je, cemana gamaknya dengan Thermo yg 4 credit hours ni?

Alhamdulillah everything went good (setakat ni), much better than what I expected. Tak rasa sesak nafas sangat belajar, lecturer pun superb okay (some didn't think so).

The sad thing is, there's ONLY 2 weeks left with Dr. Moni :( 

I really hate this 'switching-teacher-things'. Just when I'm about to adapt the learning style, the new lecturer came. It's not good for the students you know

-------------------------------------------


Oh yeah I changed my blog link/address. Yg dulu tu macam kebudak2an lak. Kah3



*Just created the FB group. May Allah ease everything :)

It's been a while since my last post. I don't have much things to tell, same routine everyday. But this one, is completely unbelievable. 

Right now my hobby is READING. Sampai skang aku tak percaya yg aku akan ter'addict' ngan buku. Ada masa lapang je aku terpandang buku atas meja, aku bukak aku baca. Laptop dah dilupakan, kadang2 je aku bukak. Kalau bukak laptop pun sebab nak tengok Criminal Minds or Sherlock series.. so sama je la kan?

What I love about being a book person is, I talk less. Kalau tak sepanjang hari mesti aku bercakap je tak kira happy ke sedih ke. Penat sebenarnya tau tak? Banyak energy habis.. Bila banyak energy habis, kena makan banyak, duit pun banyak habis. Maybe sebab tu la berat badan aku tak naik2. Haihh.. penat dah makan macam rimau.

Second, I like it when I'm 'quieter' because I tend to think more and my brain works all the time. Well just admit it, all of you will be less annoyed when I shut my mouth right? So it's good for the whole community actually.

-----------------------------

Before this I only read Detective Conan comics. Thanks to Sir Arthur Conan Doyle for the wonderful work, aku dah start beli buku2 Sherlock Holmes. Ada satu buku tu dah macam kamus dewan, semua 4 novels & 5 short stories collection dia sumbat dalam tu. Of course la aku tak bawak datang UTP, confirm2 tak baca [dah la berat gilak]. I just completed A Study In Scarlet last week.

Skang aku tengah baca short stories Sherlock (versi BM), sambil2 baca buku ni:
Serial Killers. Ni lah hasilnya kalau tengok Criminal Minds setiap masa.
Criminal Minds + Sherlock mode activated. Goodbye world

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini