[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

It's been a while since my last post. I don't have much things to tell, same routine everyday. But this one, is completely unbelievable. 

Right now my hobby is READING. Sampai skang aku tak percaya yg aku akan ter'addict' ngan buku. Ada masa lapang je aku terpandang buku atas meja, aku bukak aku baca. Laptop dah dilupakan, kadang2 je aku bukak. Kalau bukak laptop pun sebab nak tengok Criminal Minds or Sherlock series.. so sama je la kan?

What I love about being a book person is, I talk less. Kalau tak sepanjang hari mesti aku bercakap je tak kira happy ke sedih ke. Penat sebenarnya tau tak? Banyak energy habis.. Bila banyak energy habis, kena makan banyak, duit pun banyak habis. Maybe sebab tu la berat badan aku tak naik2. Haihh.. penat dah makan macam rimau.

Second, I like it when I'm 'quieter' because I tend to think more and my brain works all the time. Well just admit it, all of you will be less annoyed when I shut my mouth right? So it's good for the whole community actually.

-----------------------------

Before this I only read Detective Conan comics. Thanks to Sir Arthur Conan Doyle for the wonderful work, aku dah start beli buku2 Sherlock Holmes. Ada satu buku tu dah macam kamus dewan, semua 4 novels & 5 short stories collection dia sumbat dalam tu. Of course la aku tak bawak datang UTP, confirm2 tak baca [dah la berat gilak]. I just completed A Study In Scarlet last week.

Skang aku tengah baca short stories Sherlock (versi BM), sambil2 baca buku ni:
Serial Killers. Ni lah hasilnya kalau tengok Criminal Minds setiap masa.
Criminal Minds + Sherlock mode activated. Goodbye world

0 KOMENTAR:

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini