[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

It's 1.39 am. I'm waiting for UCL match - Real Madrid vs Copenhagen for about 2 hours more. We qualified for the next round, hoping Juventus will join us. 

Okay cerita UTP lak.

I have this one cool lecturer called Mr. Z, just now I found his 3rd blog. Camne dia boleh rajin gila update ketiga-tiga blog tu HARI-HARI? Seriously, I salute u boss. Idea mencurah2.

Aku pulak, hectic days after week 7. Lagi 2-3 minggu je nak final exam. Esok kena hantar assignment & siapkan long report, lusa ada lab test. Minggu depan ada dua test lagi. Lepas satu kerja siap, satu kerja lagi datang. Penat GILA (walaupun tak buat pun keje sebenarnya wakaka). Penat berpikir je sebenarnya, last2 aku buat keputusan utk abaikan je semua tu. Kah3. [camni ke gaya nak jadi chemical engineer? hish]

I am that kind of person that can get EASILY distracted. 
My main distraction now: Football (especially RM) - makin menjadi2. After La Liga, EPL. After EPL, UCL. After UCL, World Cup. Pastu datang balik La Liga. HOW DA HECK AM I GOING TO GET RID OF THOSE BEAUTIFUL THINGS EASILY?! But seriously, u got to admit that footbal is AMAZING. You'll learn a lot of things from it.
Lagi2 baru2 ni, I got appointed as one of the admin for Malaysia RM fb fanpage & twitter (serious rasa macam kerja betul dah). Disebabkan rasa 'ter'tanggungjawab yg amat besar, I became too focused with those so-called-jobs. Ada masa free je, gua update. Even tak free pun, aku curi masa gak utk update. Ofkos lah masa study aku yg terkorban last2.

I really2 need to get my student's life back. Motivation utk belajar dah datang, pastu tetiba lesap, dgn mudahnya dia hilang. Nak belajar tu still rasa seronok, cuma tang nak kena buat kerja sekolah tu dah start rasa malas dah (padahal dari dulu cenggitu).

Dear Allah, please help me in stabilizing my life, focusing on the most priority things but still enjoying my hobbies & interests.

*La Decima*


0 KOMENTAR:

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini