[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

I inhaled some chemical vapour (prepared by other lab group) this evening. Pastu terus terbatuk2 sesak nafas sampai sekarang. Apa benda tah nama chemicals tu lupa nak cek. Cemana nak kerja oil/gas or chemicals nanti besar. Habis semua benda aku hidu.

Well the labmates for this sem are the best I've ever had. No offense dearest ex-groupmate. Bukannya apa, aku selalu dapat group yg best+tak best or average (+hambarism). Kali ni punya lengkap & balance beb, aku selesa ngan semua. Ntah2 kali ni aku yg hambar sebenarnya. Kah3 lantak.

So.... presenting Ijoy, Phai, Fern & Nelson. Harap2 lepas ni makin bertambah rasa semangat untuk siapkan lab report.

Professional labmates. Main tepung hari ni. Larutkan dalam air paip, pastu biarkan dia termendap. 5 column bar tu diisi dengan water height + concentration solution yg berlainan. And then see how it affects the sedimentation process.

Apa ntah nama unit yg dia label ni. Lupa.

Untuk part B pulak, the same 5 column bars ditambah dengan sejumlah Aluminium Oxide (Alum) each. Apa beza result dia nanti dengan part A? Proses mendapan akan berlaku dengan lebih cepat. Sebab Alum ni bertindak seolah2 sebagai pemberat molekul tepung dalam ni. Alum akan tarik solute (tepung) untuk jatuh ke bawah, so dengan bantuan Alum, maka sedimentation process akan terjadi dengan lebih cepat. Kenapa Alum? Haa yg tu den tak cari lagi kenapa. Pandai2 lah Google.

Example of application of settling & sedimentation process in industry: Water Treatment.

Ada paham? Kalau tak paham takleh jadi lecturer la aku kang

Great game played by Ghana just now. Deserved to pass the group stage. I'm sorry for Portugal fans, but I think that Portugal should really go home earlier.. Harapan tipis kot. Kalau qualified pun macam buang energy CR je, baik dia pi rehat. CR tak sembuh habis lagi tu. Real Madrid physio team should be punished. Bagi la CR rehat, prepare for RM next season.

Anyway, Miroslav Klose equalized Ronaldo as World Cup All Time Top Scorer just now with 15 goals!

He was there when we needed him. Danke Loew



Failed celebration sebenarnya. Nyaris2 terpeleot. But he's Klose & it's his trademark.

Hmm.. Fun fact I guess. And both scored the record-breaker goal against Ghana

More to come from The Legendary Super Miro

Hye. Tahun ni saya @aslahcj telah menyertai rakan taulan saya yg lain2, mewakili course Chemical Engineering untuk Futsal UTPSC2014. Sebelum ni punya aku masuk team Basketball, tu pun jadi backup player je last2 minute. Dapat la jugak bronze.

Tapi untuk tahun ni, futsal tak menjadi. Tak lepas group stage. Group of death woii. Ramai player injured, player star pulak tu. Nasib baik ada 'Iker Casillas' dalam team kitorang. Crucial saves made, defend pun power gak clear bola, ada gaya Ramos/Varane gitu.


Atas dari kiri; Kapten Zu, Hani, Marvi, Al Ramos, Izzatul power leh jadi keeper/defender
Tengah dari kiri; Ellfy Maldini natural defender, Nadiah, Iker Claudia, Farah, Mesut Ozilah
Bawah dari kiri; Coach Farid, Nadiah Team Manager/Physio hebak

Bajet jadi Zizou jap. keh3

Minggu ni letih berpenat lelah dengan event Strategic Planning Enactus UTP, tambah lagi dengan training futsal. Never mind, I enjoyed every single moment of it. Tapi sumpah penat wa habaq luuuuuu

Nak tido kumpul energy jap, kul 3 karang nak tengok Germany main. Go DFB!


*Trying to keep myself busy as much as I can. I need distractions. Now u avoid me already heh. Good

Damn why u're still here. Curse u feelings.

Situasi di Kafe V5...

acj: "Kicap takde ke acik? Bahan penting tu."
Makcik: "Takde dik.. Kedai kicap tutup. Hehe."
acj: "Tutup apanya acik.. Dari minggu lepas saya dok tunggu kicap ada. Takde pun sampai skarang.."
Kawan lain (nyampuk): "Betul tu acik.. Kicap bagus bagi penambah rasa."
Makcik: "Sorang je dah separuh botol bubuh kicap tu.. Cepat habis dik. Satu hari guna satu botol kicap."

Maka acj pun berlalu pergi dengan penuh kehampaan. Kawannya Kulim pun bengang tak menentu juga.


______________________________________________

Kicap berapa ringgit je kot satu botol. Dah la makanan caj mahal. Nak berkira sangat, terus gua block. Al-Quds gak power


NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF KICAP - Dulu kini & selamanya sedap

It's working, slowly. I think.

"Those who are heartless once cared too much."

And thank you for distracting me, DFB Team.


To the fourth!

Bila dah lama sangat tak menulis ni rasa kekok dia lain macam lak.

I expressed my feelings through songs most of the time.

So current mood:

Peter Pan - Mungkin Nanti
Warkah - Bau
Amy Search - Tiada Lagi
Judika - Aku Yang Tersakiti
Nidji - Dosakah Aku
Kangen Band - Tentang Aku, Kau & Dia
Papinka - Masih Mencintainya
Bryan Adams - Please Forgive Me
Westlife - I'll Be Loving You Forever


Lebih kurang camni la

1 thing for sure, you won't understand this.


How can you let them go so easily :(

Masuk tahun ke-4 duk kat bumi Tronoh ni.
Dah lebih 3 tahun dah belajar dalam bidang ni, tapi ilmu macam budak baru foundation.

Sem ni banyak benda baru nak kena ngadap. Pocis ramai takdak, kena jaga PL, jaga baju. The hardest thing is, I decided to let u go.


--------------------------------------------------------

-"Ketika aku sudah mula diam, itu bermakna aku sudah terluka dengan keadaan."
-Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi. Mungkin saja rasa itu telah pergi.
-You lost a good friend. I lost half of my life.


Sia sia sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda
Sampai kapan lagi
Ku harus menahan
Rasa kecewa di dalam dada
Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini
Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa diri mu
Tiada lagi kata cintaku
Takkan lagi ku bersama mu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu


It's a goodbye.

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini