[ iSKeTaMBoLa ]™

Susah macam mana pun hidup, kena teruskan jugak..

Susah nau nak cari tempat intern. Sebenarnya nak cari tempat tu aku rasa doable lagi (kot). The problem right now is, I'm not quite sure what my interest is actually. Ayah suruh cari tempat oil gas terus, senang nanti nak kerja terus apply tempat/company sama. I want to work in oil & gas company in the future insyaAllah, but I'd like to experience other industry first before that. In the meantime, I'm curious to work in water treatment industry (which I think dad won't allow me to do so).

So.... fahaman mana yg aku nak ikut?
1. Intern kat company yg aku nak kerja in the future
2. Experience other industries first. Nanti kerja ntah2 takde dah peluang utk try benda ni

Ntah la. Rezeki masing2, and I believe that God always gives what's best for us

0 KOMENTAR:

Post a Comment

Allah berfirman: "Wahai anak-anak Adam, selagi mana engkau memohon dan mengharapkan dariKu, Aku ampunkan engkau walau apapun dosamu, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika dosamu sampai ke puncak langit, lalu Engkau pohon keampunan dariKu, Aku ampunkan engkau, Aku tidak peduli. Wahai anak-anak Adam, jika engkau datang kepadaKu dengan dosa yang hampir memenuhi bumi, namun engkau menemuiKu tanpa mensyirikkan Aku dengan sesuatu, nescaya Aku datang kepadamu dengan penuh keampunan.” -Hadis Riwayat at-Tirmizi-
[Sesungguhnya sifat rahmat Allah melebihi kemarahanNya]

Tukang Taip

Pengikut2 Setia

Jom main Farmville di sini